Sunday, October 02, 2005

kenduri di rumah bonda

mlm 30 september aku tunggu makdik ngn pakdik amik aku kat uniten..nak balik same2 ke johor.hik3..tunggu punya tunggu,aku pun tertidur.kul 3 pagi lbh baru makdik aku call,dia kate..kiteorg dah masuk uniten..huhu..aku pun dgn mata yg ala2 kuyu dan mamai bangun basuh muka..so kesimpulannya,kiteorg gerak from KL jam 4 pagi.sampai umah kat johor kul 7 pagi.tak ade sape kat umah kecuali adik aku yg pompuan tu dgn ibu.abah n dua org lg adik aku g pasar,beli barang.kiteorg pun wat breakfast sambil mata aku yg ala2 kuyu ni mintak suruh aku sambung tidur yg terganggu tadi.hehe..aku tidur la kejap sampai kul 9..hehe..penat siut,cam aku yg memandu lak.tengahari tu kiteorg sekeluarga mkn nasi lauk sup ayam,ikan kering n sayur kobis goreng.berselera giler makan,sampai tak sedar nasi kat periuk dah nak habis.pas tu tak lame kemudian,pak uda n mak uda sampai umah.dan dikuti mak usu,kak long n abg ya.meriah la umah aku,tp kesian kat diorang,nasi dah abih..kene tunggu setengah jam utk sambung mkn.hehe..pastu uteh aku sampai ngan suhaizah.ptg tu pulak pakcik selamat n makcik nab pulak sampai.then menjelang lewat ptg,pak ngah dan anak bongsu dia lak yg sampai.mlm tu sebelum bacaan yassin dimulakan,abg udin sekeluarga lak sampai.so kiteorg sekeluarga baca yassin dan wat tahlil.doa same2 untuk semua yg sudah tiada termasuk arwah abg aku.isk3..syahdu sekejap.tak lupe gak doa kesyukuran utk adik pompuan aku yg berjaya diterima masuk ke uniten muadzam sessi november ni.bagus2..teruskan usaha mu..lepas tu sessi makan2 pun bermula.bnyk lauk n kuih muih termasuk buah2an.ade lauk ayam masak kurma,ikan kering..hehe..sayur kacang panjang goreng,ikan pari goreng dan sotong masak sambal.sedap2..selesai makan2..biase la..sessi basuh2 pinggan lak.aku la org paling bnyk basuh pinggan mlm tu(bangga nya aku..).penat sekejap je,aku tak kisah..sekali sekala balik umah tolong wat keje.bukan selalu pun kerah tenaga..hehe..best2,walaupun penat..semuanya berjalan dgn lancar..
so berakhirlah kenduri pada mlm tu.seronok melayan anak buah n sepupu di samping bertemu saudara mara..that's all!!!

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi