Saturday, December 03, 2005

Kehilangan..

Hari Sabtu..mcm biasa lepas subuh..aku duk ngadap laptop.time weekend ni aku jarang tido balik(pelik..sbb hari2 lain yg ada kelas,lepas subuh mmg aku tido kejap psal kelas start lambat)..pas tu aku layan citer "someone special"-korea version.nice la citer tu,aku suke.abih tgk citer tu,aku decide nak tido jap tp tak jadi.so mcm2 la yg aku wat-eg kemas bilik la,minum pagi,tgk tv,mandi dll.
sebenarnya aku masih sedih psal kehilangan duit simpanan ku di dalam bank maybank.isk3..sungguh menyayat hati psal hilang duit ni..bkn nya sikit2 yg hilang,RM 300 tu..huhu..citer nye begini..aku tak perasan kad ATM maybank aku lesap daripada wallet.nak dijadikan citer,aku terdetik utk mengemas2 wallet kesayanganku pada hari khamis ptg ari tu.time aku kemas2 tu baru aku perasan,kad tu dah tak de.aku pun dgn menggelabahnye punggah semua beg2 yg aku ada,dlm laci n poket seluar utk mencari kad ATM ku yg hilang.hasilnya tidak diketemui..maka aku pun duduk sambil blur2 kat ruang tamu,memikirkan apa yg patut aku lakukan.kemudian,kwn aku fariza wake up dari tido.aku citer la psal kad aku tu.beberapa minit pas tu lak,bena balik dari keluar bersama bf nye.dia pelik tgk aku mcm sedih2.mmg aku sedih masa tu..isk3..susah nak describe keadaan aku masa tu.aku tak kisah kalau kad ATM aku tu sekadar hilang,tp kalau duit pun hilang..mmg dahsyat la kes ni.terer giler org yg gune kad ATM aku tu..siap leh tau pin number aku walhal tak de keje nye aku nak tulis pin number tu kat atas kad ATM ku itu.kul 7 suku tu aku n kwn2 dpt idea utk call maybank helpline.punya la sedih tak ingat2..staff yg jawab call aku tu bgtau,pd pukul 7.00pm tu ada org dah bawa keluar duit aku sebanyak RM300.isk3..aku rasa menyesal gak sbb tak call diorang awal2.tak psal2 duit aku hilang dalam masa satu hari..mungkin ada hikmah di sebalik apa yg berlaku.aku redha dgn duit aku yg hilang tu.tp aku berdoa sgt2..mudah2-han..orang yg amik duit aku tu langsung tak dapat gunakan duit tu.jgn la dia berharap nak dapat mkn guna duit tu,beli barang pun takkan dapat.insyaAllah barang yg dia beli tu akan terbakar atau hilang..huhu..-doa orang yg teraniaya..wslm

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi