Saturday, February 25, 2006

Sehari bersama adik2 form 3..

Dah lame ek aku tak post kat sini..bz sikit.nak cite la psal hari ni.aku n kawan2 jadi fasi kat sek men jalan empat,bandar baru bangi.students sasaran adalah adik2 form 3.nicela..smua yg terlibat memberikan kerjasama yg baik.adik2 fasi dlm group aku pun best2(asyraf,azmal,farhana,shahira,mastura,hidayah,khairunnisha').
alhamdulillah smuanya berjalan dgn lancar wlupun terpaksa berkejar2 kerana masa amat mencemburui kami.hehe..tiada masalah sepjg program.smua rakan2 fasi juga sporting dan ramah mesra.bermula dgn modul ta'aruf,kemudian SWOT analysis dan kuardran masa.pas tu g minum jap dan disambung dgn modul kejuruteraan telur.sebnyk 4 biji telur yg tidak pecah..cayalah adik2ku!selepas zuhur,modul cerita ceriti,ujian 3 minit,sijil wawasan dan aku n kertas dijalankan..so far bestla.dan yg terakhir skali modul ilt,matlamat dan cara bersama group besar.
finally masa majlis penutup,kami para fasi dianugerahkan sijil penghargaan dan cenderahati setiap org.time kasihla kat cikgu2 sek tu.baik hati sgt melayan kami..thanks so much!!
all the best kat smua adik2 sek tu yg bakal menghadapi exam PMR thn 2006!!


adios!

Wednesday, February 08, 2006

Ilmu

Masuk bulan kedua pada thn 2006 ini.dah banyak gak pengalaman dan cerita yg menarik berlaku dalam hidup aku.tak ketinggalan kenangan yg pahit utk diterima..huhu..seperti biasa kehidupan aku sbg seorg pelajar universiti bnyk sgt benda baru yg dipelajari setiap hari.nak tak nak kena gak belajar sbb ibu abah dah keluar duit bnyk hantar aku belajar.hati kena sentiasa berniat utk belajar..insyaAllah berjaya.

mlm ni aku turun kelas silat kat stadium.1st time utk sem ni..hehe..biasela,sebelum2 ni mmg ade niat nak turun..tp bnyk sgt masalahnya.mm..semput gak berlari satu stadium td.almaklumlah dah lame tak bersenam..hehe..tp alhamdulillah ade gak manfaatnye aku turun kelas silat mlm ni.ade sesuatu yg aku perolehi..ilmu baru.tuan haji@penyelia silat kiteorg berpesan lg..ttg pantang larang 3 yg utama..betul lah kata2nye itu.ibu bapa berperanan besar dlm mencorakkan kehidupan anak2 mereka.tanpa mereka kita tidak akan jadi seperti sekarang ni.lagi satu pesanan nye,hari esok mesti lebih baik dari hari ini.Nabi Muhammad SAW berpesan,"..celakalah bg mereka yg buat lebih teruk pd hari ini berbanding semlm,..malanglah bg mereka yg buat sesuatu itu lebih buruk pd hari ini berbanding hari semlm.. dan berjayalah bg mereka yg buat sesuatu itu lebih baik pd hari ini berbanding dgn hari semlm.."

adios..dah ngantuk..

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi