Sunday, August 05, 2007

Leganya...

Leganya?Kenapa ye? Khamis lepas aku balik hometown sorg2..dah ajak adik2 ku yg lain,smua tak dapat balik sebab masing2 ade hal. Aku je yg tak de hal..hehe. Abah aku suruh aku turun kat JB sebab abah dgn mak aku ade kat Pasir Gudang,umah adikku. Actually aku ade adik yg sudah bekerja kat TNB Pasir Gudang(sanggup berhenti diploma sebab dapat offer from TNB, b4 this pun dia pernah tolak offer Telekom). Best jugak ade adik yg dah keje ni, boleh mintak dia belanja:-)

So berkenaan lega tu camni ceritanya..hari Jumaat tu,aku bersembang dgn abah n mak aku pasal DIA. Mm..DIA?hehe..rahsia. Sebelum ni aku tak cerita sangat psal DIA ni kat mak abah, but on that day,aku cerita gak sebab nak tau apa response abah dgn mak aku. Mm..alhamdulillah response yg baik. Rupe2nye tak susah nak cerita dgn mereka..selama ni aku je yg beriya2 kata takut mereka akan marah atau tidak bersetuju, ye la sebabnya aku khuatir mereka bimbang yg aku ni masih study and anak sulung harapan famili. Jawapan abah,suka hatila..bila2 pun boleh datang. Bukan abah tak kenal dgn famili DIA, kalau tak kenal tu mungkin kena lalu proses lain dulu. Hehe..sporting giler jawapan yg aku terima. Dan malam tu aku beritahu DIA apa yg telah kulalui ptg tu. DIA sememangnya rasa lega sgt2 sama cam aku rasa dan bersyukur. Mudah2ah..satu hari nanti, InsyaAllah..

Sebelum naik bas tadi nak balik semula ke kL, abah sempat berpesan. "Study baik2 ye nak..final sem ni. Bgtau DIA, jgn takutla..bila2 boleh datang.." Dan aku membalas dgn perkataan "InsyaAllah abah.." Alangkah terharunya aku sebab abah dan ibuku memberi kepercayaan yg penuh terhadapku. Rasa ingin kudakap mereka sepenuh hati dan mengucapkan terima kasih banyak2.

Leganya..:-)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

ali said...

salam.hai!1st time nak nyibuk kat webspace org nih.errr sape la si DIA tu yek....hik hik

: : Nurul : : said...

salam.mm..DIA?rahsia..hehe..welcome to my blog!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi