Sunday, September 09, 2007

Picnic at Gabai

Pagi kul 7.30 dah bangun sbb nak basuh baju yg tak bertimbun sangat..huhu..lame gak la lepak2 kat bilik air sampai kul 8.15 pagi. Pastu siap kemas bilik semua..update project skit n surf internet. Bace paper online dan bagai2 la..

Tak lame tu Sarol suh siap2 utk pegi picnic kat Air Terjun Sg.Gabai. Erk..mase tu dah kul 9 lbh gak la. Aku pun siap je ape yg patut. Kul 11 camtu baru gerak kuar dari Uniten naik ngan Sushi, Fish n Min. Dua kete dah tunggu kat ATM..mm..kete Prince ngan Shahrul..sian mereka tunggu lame skit-dekat satu jam 15 min gak la..huhu..satu kete lagi kete si Hermione..campur2 smua ada 13 org yg join- aku, Sushi, Fish, Min, Prince, Shah, Shahrul, Abg Shahrul, Linda, Am, Ery, Lollypop n Hermione..so kiteorg konvoila ikut jalan Balakong menuju ke Hulu Langat..

Sampai kat Air Terjun Gabai lebih kurang jam 12 tghari..org dah agak ramai time tu..tp kiteorg relaks je, semuanya semangat nak mandi manda..hehe..pergh..penat tak ingat nak mendaki Gabai tu..tinggi tak ingat..semput gak la,siap stop beberapa chek point..hehe..almaklumla stamina tak de..tp maintain cool sebab tak nak kalah dgn orang lain..malu la kalau tak sampai atas..huhu..

Mula2 tu aku main air je..rendam2 kaki kat dalam air..tp tibe2 pastu entah dirasuk ape,aku semangat je nak pegi kat area diorg ni mandi sebab excited tengok air kut..kui3..siap lambai2 lagi dari jauh sebab Sushi amik gambar..hehe..dah lame2 berendam tu, naik darat jap sebab perut dah terasa lapar~~..makanla nugget sekeping yg Fish bawak tadi sambil minum air mineral..pastu turun air balik..tengok2 Prince dah surrender, katenye dah kesejukan..siap gigil2 lagi..huhu..pastu leh lak ade group 'Aauuu' tak jauh dari situ..kiteorg pakat tenggokkan je piil mereka yg 'aauuu' tu..errkk..

So bermulala episod aku pun basah satu badan di mana aku setuju utk join Min turun air.Sejuk gile air tu..cam dalam ais lak..menggigil tak ingat bile dah puas selam2..memang bestla,almaklum aku dah lame tak mandi air terjun sejak berpindah dari Kota Tinggi ke Kluang dua tahun lepas..pas mandi2 tu time aku menung2 jap kat atas batu sambil berfikir ape2 yg patut. Time tu dah kul 2 lebih la..pastu dah puas gigil2 n menung2,aku naik darat utk change baju.

Kiteorg pegi makan sebelum balik Uniten. Memang bestla arini sebab dapat main air tapi penat tu jgn cakapla..tersangat2 la penat..next time leh pegi lagi..kui3.Thanks to Shahrul, Prince n semua yg join gathering PrinceNetwork Gabai ni..





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

ali said...

suka berendam ek?-:)

: : Nurul : : said...

mestila suke..air tu sejuk sgt..:)

Anonymous said...

wewittttt



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi