Thursday, June 28, 2007

Selesai sudah..

Setiap minggu aku mmg sedaya upaya untuk tidak lupa menonton drama bersiri Emil Emilda di slot Samarinda. Sehingga lah semalam siri tayangannya sampai ke penghujung episod.Bagus sebab happy ending..huhu.Bukan ape, suka2 nak tengok wajah Aaron Aziz (Emil) di kaca tv. Jalan cerita yg menarik dan agak suspens sebab kita tak sangka encik darus n darweena adalah dalang di sebalik semua yg berlaku.

Mmg patut ramai yg request supaya diadakan Emil Emilda 2 pulak..hehe..


Monday, June 18, 2007

Apa yang berlaku?

Apa yg berlaku????

Hari jumaat malam yg lepas (15/6/07) aku ngn adik aku amin nak balik kluang,johor.Dapat tiket bas pukul 10pm.So aku ngn dia wait2 la for the bus since jam 8pm.

Tengah duduk2 wait2 for the bus,suddenly...sesuatu yg tak pernah aku pikir terjadi dalam kamus hidup aku telah berlaku..SEBUAH LETUPAN KECIL di hentian puduraya,memang terkejut sakanla aku ngn adik aku tu.Adik aku kata,maybe ade lampu yg jatuh..tp takkanla asapnya berkepul2 memenuhi ruang..serius cuak giler aku masa tu.Berselawat dan berdoa je bnyk2 takut2 ade next letupan ke..Letupan tu berlaku depan mata aku di platform 7 while aku ngn adik aku duduk di platform 3-dekat gakla ngn tmpt kejadian..Alhamdulillah kami tak ape2..tp kemudiannya dapat tahu ade seorang kanak2 cedera..kesian dia..

Aku bersyukur tak lame pastu abg2 polis pun dtg dan bubuh line kuning kat area tu..Dalam hati aku berdoa cepat2la bas aku ni dtg..So pukul 10pm tu aku pun ngn adik aku bertolak balik ke johor dan tiba kat rumah around 1.15am..

Begitulah cerita yg aku alami..

Thursday, June 14, 2007

Launching novel di Singgahsana

Semalam merupakan my first experienced hadir launching novel nostalgia gitu..novel2 spt Ranjau Sepanjang Jalan, Tukcai, Badai Semalam dan Jalur Sinar Di Celah Daun..mmg best la sbb happening n bertemu dgn sasterawan negara Dato A.Samad Said serta Tan Sri Dato Jins Shamsudin..

It's something new sbb aku ditugaskan utk bertanya kpd setiap reporter yg dtg cam dari TV3,TV9,Bernama,Kosmo!,Utusan,Jelita tak ketinggalan dr Karangkraf berkenaan nama dan ctc number diorg untuk memudahkan kami menghantar press release dan gambar2 majlis.



Teruja utk mendengar bait2 sajak yg dideklamasikan oleh Dr.Lim Swee Tin,penyajak terkenal tanahair..dan mcm2 lagi la..di samping bergambar kenangan dgn semua tetamu terhormat..

Makanan yg disediakan juga sedap2 belaka..nyum3..ceh cam promote Hotel Singgahsana lak..hehe..

Tuesday, June 12, 2007

Goong @ Princess Hours

I miss so much with this story..Princess Hours


Thursday, June 07, 2007

Visiting lecturer datang opis

Today is my day?just a nice day..visiting lecturer datang opis melawatku buat keje kat alaf 21.Memang kalut gak pagi tu,kelakar pun ada(hehe)..Tepat kul 10.50 Puan Azizah Suliman pun sampai ke premis alaf 21.Aku ngan Kak Wan merangkap org penting company menjemput Puan Azizah untuk berkenalan ngan staf2 lain dulu n then dibawa ke mejaku untuk melihat kerja2 yg telah kulakukan selama ini..hehe..so far good comments la dia bg..n then ada la beberapa suggestions yg dia beri untuk memantapkan lagi kerja2 ku di sini.Alhamdulillah..

After that aku bawak Puan Azizah turun bawah untuk bertemu dgn Cik Nord as my boss at alaf ni.Masuk miting room sambil discuss apa2 yg patut..aku hanya mengangguk dan mengiyakan perbualan mereka sambil2 tu aku bgtau gak apa yg aku nak cakap..Tiba tang nak balik-end of discussion tu,Cik nord try nak bukak pintu miting room tp tak boleh..rupa2 nya jammed.Sabar je la..hehe..usaha untuk membuka yg terkunci dari dalam itu telah dijalankan di mana akhirnya pintu itu dikopak dari luar oleh Joe n abg bain..nasib baik tak ape2..Cik Nord pun dah cover2 malu sbb first time happened..tp Puan Azizah cool je,dia tak kisah..nak wat camne,benda dah jadi dah..hehe..

Kemudian aku pun menghantar Puan Azizah ke luar pintu sbb dia nak balik dah ngan husband dia..Thanks to her banyak2!!

Wednesday, June 06, 2007

Jamuan Cik Nord di Alaf 21

Hari ini bermula agak lembap bg aku,keluar rumah dari ampang hujan renyai2 dan bila keluar tol batu 3,jammed 3 minit plak kat situ.Sabar je la..

Terkejut gak aku dapat link dari member2 psal Pak Lah PM kite tu nak bernikah sabtu ni..alhamdulillah akhirnya berteman gak Pak Lah tu,sebelum ni berseorangan je beliau ke mana2..tahniah untuk Pak Lah dan bakal isterinya..mudah-mudahan berkekalan hingga ke akhir hayat..

: :Ramai2 beratur : :

: :Control2..hehe.. : :

: :Nyum3..sedapnya..: :


Menjelang tghari,ada majlis makan2 kat opis anjuran Cik Nord sempena majlis hari lahir nya ahad lalu..seronokla sbb dapat makan free..alhamdulillah,thanks Cik Nord..smua opismate aku makan dgn berseleranya sampai tak terkata..hihi..(lapar sgt kut)
Tapi sebelum makan2 tu,Cik Nord ada wat speech skit termasukla ucapan tahniah dia kat Kak Ana sbb dah grad n to Kak Mol n Faizal diorg dpt tawaran wat master kat UITM..tahniah smua org!!!Aku pun tumpangla bangga atas kejayaan kakak2 n abg2 smua kat opis ni..

Dah kenyang..adios!

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi