Tuesday, July 24, 2007

Visiting MDeC

This morning,I with my classmates pegi visit MDeC(Multimedia Development Corporation) at Cyberjaya. Came along with Mr.Shahrul, lab instructor for Virtual Reality class. Mr.Azmi,our lecturer tak dapat join sebab patah tangan.Isk3..pity him.

So we all diberi penerangan tentang Virtual Reality and showed some demos of VR. Quiet interesting la and everyone of us very excited to know more about VR. It's really gave negative effects to all of us which me and some friends got headache. Using some devices yg ada, all of us dapat merasai suasana like we were at other places. Pening..pening..mmg pening. Then we also dibawa ke server room where there were stated SGI,clusters and 16 CPUs to render 3D animation. Server room ni sejuk giler..hehe..

But we still have fun sambil took some pictures at there. Finally, thanks so much to MDeC's staffs!


: : kat MDEC la ni : :

Friday, July 20, 2007

Que Sera Sera

When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

When I was young, I fell in love
I asked my sweetheart what lies ahead
Will we have rainbows, day after day
Here's what my sweetheart said.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

Now I have children of my own
They ask their mother, what will I be
Will I be handsome, will I be rich
I tell them tenderly.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

ps:I love this song..

Tuesday, July 17, 2007

Something that i would like to say about them...

Nak coret2 pasal kakak2 n abg2 kt opis aku satu masa dulu..hehe..
Suke2 nak coret,hope no heart feeling ek!

Kak Lya-yg interesting bout this woman..dia suka gelak.ahakz!hahahaha..cam tu la lebih kurang dia punye gelak..hehe..if she's absent,mmg sunyi sgt rasa opis tu tanpa gelak tawanya..hehe..she's also a cute n nice person.(puji2-an tu)

Kak Mol-quiet interesting gak this gurl.selalu balik umah lmbt..mlm2,since dia pun lom kawin n ade anak bolehla balik lmbt2..hehe.baik sgt dan cute sgt..(puji2-an lg)

Kak Hanna-mm..kecoh gak cik puan ni, ingatkan dia ni perempuan melayu terakhir tp leh tahan la dia punya havoc kat opis.slalu kena buli ngn kak lya..sian kak hanna..

Kak Za-suke buli aku n fira sbb kiteorg ni student practical..hehe..kak za kecoh2 gak tp time tgh keje tu,concentrate gile..kepala tak angkat2 ngadap keje..

Fira-comey je minah ni..kesian dia sometimes ade probs ngn bf dia..hehe..biasela adat org bercintan-cintun.since aku dah takde kat opis ni,dia mesti boring..kan fira?

Faizal-mamat ni pun kecoh gak tp have funla coz sometimes dia tunjuk skill catwalk dia n ayu gitu..So creative person n gempaq gile create book cover.

Abg Lan-bestla,slalu relate aku dgn nurulhuda abdullah,perenang negara 1 masa dulu..hehe..ye la name kan same..hik3.sape2 ade masalah dgn MAC,diorg akan cari abg lan.digelar badang or mcgyver..

Kak Bie-seorg editor yg berkaliber,'sementelah'..hehe..ibu beranak 3 ni maintain langsing gitu..dah kawin esok leh mintak petua dia..hehe..

Kak Awin-cute n small je kakak ni.kembar ngn kak bie,mane2 pegi mesti berdua..cam belangkas..

Kak Jie-huh..leh tahanla bile dgr dia gelak..isk3,gelak yg sukar ditiru oleh org lain.muka nmpk garang tp dia baik hati sebenarnya..hehe..

Kak Dill-x dj ufm.kak dill ni pun kecik je orgnye..tp mmg best n sempoi je.

Kak Moon-ni satu lg bini org yg gelak nya sukar utk ditiru..lain drpd yg lain.Bile senyum,dia suke tutup mulut.Seorg yg memahami perasaan org lain,mampu mengalirkan air mata bila membaca penderitaan org(dalam novel).Sometimes terdengar dia cakap 'Jahat,jahat...tak suke laki dia'-dia maksudkan watak dalam novel la tu..hehe..suspen je kak moon ni.

Quak-dgn quak ni mcm2 benda leh citer..bnyk psal software la-flash,director,dreamweaver.isk3..kadang2 rasa cuak gak sembang dgn org yg full experienced berthn2 ni..takut salah cakap,malu je..hehe..quak pun best gak..

Abg Airi-pendiam sokmo mamat ni..kadang2 je dapat dgr suara dia..

Abg Baien-rock dia ni,sempoi sgt..tp bila dia bahasakan diri dia abg rase cam kelakar pun ye gak..sbb dia ni kan rock..hehe..okla dia ni.

Kak Kin-ustazah yg bagus,skali skale kak kin wat nescafe utk smua org..tp aku tak minum pun sbb tak minat sgt..

Kak Sa'di-kadang2 mmg aku tak perasan if kak sa'di ni dtg ke tak,sbb dia duk di hujung opis n tekun wat keje.kak sa'di pun best..

Ustaz Md Noor-aku suke tanye bab2 agama dgn dia ni..

Ustaz Yusof-okla..

En.Nord-everythings ok about him..he's seems like my father..respect him very much!

Ni je la yg aku sempat komen psal kakak2 n abg2 opismate aku..floor atas je la,yg bawah maybe later..hehe..

Tuesday, July 10, 2007

Last day at alaf

Last Friday 6 July 2007 merupakan hari terakhir aku menjalani praktikal di Alaf 21. Sukar untuk kuceritakan how Im felt on that day.Muka memang nampak cool tp hati tak de sape yang tahu..huhuhu..

Seperti biasa, masuk meeting room at 9 am. At the end of the meeting, Encik Nord bgtahu to all my frens..aku akan mengakhiri praktikal pada hari itu. So dia minta semua staf memberikan sepatah 2 kata utk aku. Syahdu time tu..rasa cam nak nangis tp leh bertahan lg..hehe..Then, my turn lak utk berkata2. Mula2 tu aku stay cool,tp ntah camne Kak Ana pi berbisik kat sebelah aku.."huda,ko jgn nangis tau,ko nangis nanti aku lempang.." (nada suara dia nak takut2 kan aku jer..tak serius pun..hehe)aku pun ape lagi startla tersedu2 n lame2 teresak2 depan semua orang dalam meeting room tu..huhu..malunye aku time tu,rase cam nak gelak pun ade..hehe..sebab semua orang dapat tengok aku nangis. Real punye nangis lak tu..huhu..sabar je la..Member lain ada yg gelak2 ade gak yg nak nangis..hihi..

Aku rasa sedih sebab aku suka kerja kat situ..pengalaman yang sukar utk dilupakan. Gang alaf pun semua nya best2 belaka, bos pun nice..tu yg rasa sayang nak tinggalkan diorang.

Menjelang petangnya time dah nak balik,diorg semua surprisekan aku dgn memberi sedikit cenderahati..isk3,rasa terharu lagi dgn apa yg diorang bagi. Ada yg bagi gelang, towel, brg perhiasan, tudung, selipar n from Alaf aku dapat jam meja..hadiah novel pun ade gak..hehe..thanks very much to they all!!!Im really appreciate it!So touching..

To gang Alaf, moga sukses selalu,hope our friendship never end and smile always!I love u all!!..


Monday, July 02, 2007

Menggamit memori di Kuala Selangor...

Pagi Ahad 1/7/07 aku ikut kak molee balik kampung dia kat Kuala Selangor.Interesting sgt sbb dapat berjalan ke tmpt ini buat second time-last time pergi 3 thn lepas,tgh aktif dgn silat.

Antara perkara yg best aku buat ialah jalan2 di bukit malawati, g pasar malam kat tanjung karang n g tmpt kelip2 kat bukit belimbing. Kat bukit malawati aku ngan kak molee n bapak kak molee bagi makan biskut kat monyet2 kat situ. Nice sangat sbb monyet2 kat situ smua friendly..hehe..Pastu menjelang malam,after maghrib kiteorang beramai2 ke pasar malam kat tanjung karang. Kat sini sama je mcm pasar malam lain kat tmpt lain cuma ada sesetengah gerai akan beroperasi selama 24 jam contoh macam gerai menjual buah2an, baju2, barang2 dll. Gerai makanan agaknya tutup dalam pukul 12 (paling lewat) dan keesokan paginya mereka akan beroperasi semula hingga jam 12 tghari. So kat pasar malam tu kiteorg beli sedikit makanan dan buah2an. Mm..on da way balik tu, kiteorg p tgk tmpt kelip2 kat bukit belimbing but aku tak naik pun bot sbb tak de sape yang berani nak teman aku sekali. Huhu..memang sedih sbb tak dapat tgk kelip2 dgn lebih dekat,tp aku berjanji satu hari nanti aku akan naik jugak bot tu utk menyaksikan keunikan kelip2..-tak de rezeki..

Penat seharian aku gantikan dgn lena yg nyenyak seawal jam 12 am. Bestnya..zzzzz..zzzzz...

-adios-

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi