Wednesday, May 14, 2008

Apa-apa pun boleh..

Hehe..menjawab pertanyaan kak dahlea kenapa aku tak rajin post..ntahla..tak pasti sgt ape nak tulis. Actually ade bnyk gak cerita yg ingin dikongsikan bersama tetapi masa tak berapa nak mengizinkan. Since bergelar isteri orang ni, setiap wiken adalah masa yg ditunggu olehku dan hubby utk menghabiskan masa bersama. Erm..not la every wiken but ade dlm 2 weeks once time jumpe. Mmg diakui hampir 2 months getting married, masa utk bertemu adalah sukar dan kurang. Masing2 cuti tak sama hari coz dia stay at Terengganu while me at Shah Alam.

Tapi betullah orang kata, kahwin ni kena banyak bersabar. Kena tabah. Ini dugaan yg harus kami hadapi memandangkan tempoh masa perkahwinan masih muda. Aku cuba melapangkan dada dan fikiran di malam hari dengan perbanyakkan mengaji dan solat tahajud (ade gak sekali sekala). Itu merupakan penawar yg baik utk diri sendiri. Tidakla selalu menangis.

2 weeks ago, ikut hubby n familinya ke Morib. Apa aktivitinya? Memasang jaring di tengah lautan. Bila air laut surut, kami ramai2 pegi kutip ikan. Malam pun begitu. Udang dan ketam pun ada. Ya Allah! Banyak tak terkira. Ada dalam 8 tong rezeki kami pada hari tu. Ikan siakap, senangin, gelama antara yg popularla. Ikan pari pun ada. Cousin hubby tolong jual ikan2 tu. Tak habis dimakan pun kalau simpan. Alhamdulillah..seronok sgt dgn pengalaman tu.

Then, baru2 ni 10 Mei 2008, cousin aku sebelah my mom dah naik pelamin. Angah @ Nur Syuhada Asyikin, kahwin dengan orang Jengka, Pahang. Majlis diadakan di dewan kat Putrajaya. Gemilang sungguh majlisnya. Aku pun tumpang happy. Mudah2 an berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat. InsyaAllah..

Tu je takat ni..ada masa akan kucoret lg di blog ni :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

Mask-roll said...

wahhhhhhhh...bestnye memancing...eh memancing plak...memukat...heheheh. mesti sronok kan??? sekali sekala dgn hubby....heheheh.

NuraNa said...

best2!ko pun tryla nnti :)
sonok wat aktiviti cam ni skali skale..

molldanny said...

hudhud.. wawawahhhh... sahut cabaran nmpk!!! ngehngeh..

Itulah idup ni, kan... da klawen. laki jauh... yang tak dpt klawen... rindu rinduam... abis tu cam nerrr???

manusia ni mmg tak prnh puas... ada sajer yg tak kena pada waktu-waktunya... slagi idup, slagi tu kita diduga...

tak apalah, kan... yang penting...
kitaaaaa enjoyyyyyyyyy!!!!!!

NuraNa said...

yerp..idup mesti enjoy! :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi