Thursday, May 22, 2008

School Uniform Sexy

'School uniform sexy', that statement I quote from The Star Online. Thursday, 22nd May 2008

Some texts aku copy n paste kat sini...

A Malaysian group condemned the uniform worn by girls at government schools, saying it encouraged rape and pre-marital sex.

“The white blouse is too transparent for girls and it becomes a source of attraction,” National Islamic Students Association of Malaysia vice-president Munirah Bahari said in a statement.

“It becomes a distraction to men, who are drawn to it, whether or not they like looking at it,” she said, calling for a review of uniform policy so that it did not violate Islamic ideals.


As for my opinion, ada right gak statement tu. Long time ago, during my school time ada few friends yg girls ni cam gediks sikit. Suka pakai tudung paras dada je (alter sendiri) n tak pakai singlet kat dalam. Tu dah macam trend lak. Till now, aku tengok still ada yg macam tu. Zaman dah terbalik..orang dulu2 cari daun nak tutup badan, orang sekarang siap nak bukak2 je smua anggota badan. Renung2kanlah...



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

mas2ra rauna said...

tula..aku sndr kadang2 bengang tgk dowang..aku bkn la nak kata baik..tp mase aku sek..mak aku beli tdg bulat..pakai je...xde alter2...lengan ni..siap kacing lg selagi pakai uniform..aku xkan bukak...
if kat umah ke...kuar dgn kawan ke.. x kisah la bj ape..ni still dlm uniform wat prangai mcm S_ _D_ _. aku mmg anti skit huda dak2 sek now yg pakai mc tu...aku mintak dijauhkan la anak2 aku camtu...

molldanny said...

Long time ago... when i was in form two... aku antara student yang degil... heheh... time tuh pakai baju kurung tak suka pakai kain dalam... tak suka pakai camisole... pin baju pun slalu bukak-bukak... tudung apa lagi.. memang tak lekat langsung!

Skolah bando lah katakan! Time tu skolah kat Skolah Subang Jaya... banyak sngt dugaannya...

Bila ari ujan, suka sangat! Baju basah cover 'nak tak nak' ajerrr... teruks kan aku!!!

Tapi skarang dah baik skettt... sume dulu tuh dijadikan kenangan terindah... terindah ke???

Time tu ada gak couple ngan budak chinese... olahragawan pun aku sapuuu... Boyfriebd kliling pinggang... Hm... playgirl sangat!!!

NuraNa said...

erm..tula psal..sabar je la kan ngn budak2 ni..

wow..ganas gak kak moll time skool dlu :P

molldanny said...

idup kena ganas bebbb... hehhe... tapi tu dulu lah... skang baik 'sket' dahhhh...

Ganas-ganas pun 'kesucian' tetap dijaga walau banyak tangan yang mencuba...

Tapi keinsafan yang datang lepas tu sangat bermakna... tapi hari demi hari yang mendatang membuatkan aku sedikit alpa semula... tapi aku ingat satu sahaja, setiap satu yang aku lakukan ALLAH maha mengetahui... walau baik buruk yang aku lakukan biarlah TUHAN yang menghakiminya...

Eh,feel free to check out my 2nd blog at free-reading.blogspot.com



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi