Monday, June 09, 2008

Budget per month

Secara kasarnya kira2 ku beginila..tak termasuk yg bukan2 lg..ni pun lepas discuss ngn hubby..same2la bantu membantu..

Budget per month (revise) :

Makan/minum - 300
Parents - 200

Adik2 - 100

Shopping - 200
Mak Long (tumpang rumah dia) - 100

Belanja dapur - 50

Tol pegi balik kampung Perak or Johor - 200

Study loan Yayasan Tenaga Nasional - 100 (banyak bayar, cepat skit abih)

Saving - 150


err..1400 tu totalnya..gaji bape sen je ade..adeh..kena wat keje sampingan ni or tukar keje yg lagi mahsyuk payment nye..tengokla bagaimana nnti..usaha tangga kejayaan..insyaAllah dipermudahkan..

Ni
pun dah puas jimat cermat...



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

molldanny said...

Gua punya lagi gila babas banyak...
Utk bulan ini & beberapa bulan seterusnya bayaran ini akan berubah mengikut tarikh abis utang... harhar... tapi ada yg permanent mcm fr parents...

Let's go...
Mum - 200 (actually rm250, tapi dia main kutu)
Dad - 200
Brg dapur Mum&Dad - 200
Kutu utk mum - 100
Kutu aku - 200
my new washing machine - 74 (monthly)
bank rakyat for rm35,000 loan - rm567 monthly
zakat pendapatan - rm50

Semua sekali rm1591 (tak termasuk potongan utk kwsp, kelab sukan & perkara2 tak diduga....)

phewwww!

Abang Long said...

Salam hormat buat adik.

Sekarang ini, setiap sen adalah nyawa .

NuraNa said...

hehe..bnyk belanja kak moll :)
huda pun br je start menabung dalam tabung haji n asb..leh la skit2 menyimpan..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi