Thursday, June 05, 2008

Minyak Naik

Semalam after office hour time tu ujan lebat, kak nor sms.."Dh sampai..", it's means kak nor dah ada kat bawah. So akupun bergegas turun bawah n punch out. On the way back, kak nor kate petrol price dah increase..alamak..ye ke?bukan sikit2 naik..dekat 80 sen tu..isk3..

Abg Jo pesan kat kak nor pi bubuh minyak b4 nite, dah sebab ujan lebat..dia malas nak stop gitu je. Cuak gak kang kena petir ke ape..So sampai umah je, aku lepak2 jap then dalam kul 7 tu sms hubby.
"Abg,minyak dah naik ek?" then hubby reply, "Ye kut, mlm ni abg nak kena isi ni..sian abg:).."cam tu la bunyi sms yg kami berbalas. Pastu aku pun bz sms adik2 ku yg ade kete si Anuar n Amin. Anuar tu tak pe gak sebab dia bekerja tp pakai waja tu..tak tahan..Amin lak tgh studi lg..nampaknye pasni, kete kembara abah tu kena dipulangkan semula kepada abah sebab dia tak mampu la kut nak bayar duit minyak :P

ni dalam Utusan Online - gambaran situasi semalam, orang beratur panjang nak isi minyak

Malam tadi hubby call, sembang2 jap..tak dapat isi minyak sebab jammed teruk kat area umah dia. Semua orang bz beratur nak isi minyak..pastu dia kata, elektrik pun akan naik sebab kalau tak naik..TNB lak yg akan gulung tikar.

Banyak kesan harga minyak naik antaranya kena cut cost n revise our budget monthly. Sian kat hubby, dia kena ulang alik Paka-KL or Paka-Perak or Paka-Johor. Same2la kita berjimat cermat.

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi