Thursday, August 07, 2008

Apa Pilihan yang Ada?

Semalaman aku berfikir, apa pilihan yang aku ada? Badan skang ni cepat letih and selseme yg belum pulih sepenuhnya. Pernah perkara ini dibincangkan beberapa waktu yg lalu. Dan keputusannya masih aku yg kene mengalah.

Pada aku, bekerja tu perlu. Sekurang2 nya bolehla membantu adik2 yg masih belajar dan simpanan peribadi serta kalau dapat nak settlekan sendiri hutang belajar. Sebab kita tak tahu apa yg akan berlaku kelak. Masa ni nampak cantik dan elok, akan datang belum tentu lagi. Ibarat kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan. Yg penting, kita kena berdoa selalu agar sentiasa diberkati dan bahagia dunia akhirat.

Dan sepanjang yg aku faham, suami adalah tempat teratas bg seorg isteri. Perlunya dia di sisi kita, untuk melindungi dan menjaga kebajikan bersama.

Apa pilihan yg aku ada? Berhenti kerja, dan tinggal bersama suami atau terus bekerja dan berjauhan daripada suami?


Kepada kawan2, tolongla give some comments to this entry.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

cecimacomot said...

huda, don't ever give up. kalau huda rasa berada di samping suami lebih membahagiakan huda, then go for it.

sana pun insyaALLAH ada rezeki yang menanti.Huda still boleh kerja kat Paka tu.kan? Kita masih muda untuk begin from the start all over again.

=)

ms.wanie said...

condition akak mungkin akan berlaku pada wanie pas wanie kawin nnt.

so wanie rase akak bincang dulu ngan suami akak..dimana tmpt yg akak n suami nak menetap nnt..

cube mintak keje dekat2 ngan tempat keje suami akak.. xpun akak cr org dalam skit ke.

wanie pun skrg duk mencari keje dekat2 kemaman tu..kalo x nmpk nye wanie kene mengajar part time je la..huhu..

molldanny said...

Arghh... jangan berenti HudHud....!!!

Bagi akak... yesss... suami adalah segala-galanya... even akak lom klawen lagi, abg Daniel antara ranking teratas selain mak bapak!

Kalau ditanya, akak tamau Hud brenti... maybe not so soon... maybe HudHud kena target masa... then only Hud bleh bwat kputusan...

Setiap keputusan HudHud tu Hud kena yakin... Apa pun yg Hud putuskan, akak yakin itu adalah yang terbaik... sama ada brenti atau trus bkerja... kedua-duanya ada kebaikan...

Cuma jangan terburu-buru bwat keputusan...

Ok!

edrie said...

jangn benti lg..sabo :D ..try cri keje yg dekat ngn suami tade ke? try dlu cri..dpt bru benti kt sni..kalo suami phm tape..tk salah berkorban..konvo ari sbtu ke ahad? huhu..sorry la kalo tk dpt jmpe :(

Mask-roll said...

huda..bg aku lah kan..ko g je sane dl..sane pon dah maju aku dgr..amybe ade future ko kat sane..jnj pg sane dl..then cari pelan2..mmg la bg adik2 tu bagus n mak ayah sume...but diri sndr kene pk gak..g je sane dl..then try to look for a job..im sure u'll get one...ok?? try ur best!

Pok-Din Inc said...

huda.. cari la kerja yg dkt2 dgn tmpt keje suami tu jgk.. senang sket kan.. so jgn la benti dr berkerja kan.. nanti x syok la duk umah je.. zaman skrg kan byk isteri yg bekerja.. skurg2nya dpt membantu menambah isi rumah. hehe. cube survey keje2 yg ada kat area paka tu..

gud luck huda.. ni semua dugaan setelah berkahwin kan. hehe. apa2pon. selamat dpt baby :)

NuraNa said...

thanks to kekawan smua...
komen smua best2! as for me, now tgh usaha tuk cari keje lain kat paka tu..insyaAllah pas raya ni dah start duk paka. doakan yg baik2 ye..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi