Monday, September 22, 2008

Cuti-cuti

Lama tak menulis..last week aku amik cuti 3 hari balik Johor jenguk ibu n abah. Gerak sebelum Zuhur dan sampai beberapa minit b4 waktu berbuka. Hubby drive leh tahan gak laju, sib baik takde road block. So dapatlah berbuka bersama2 wlupun adik2 yg lain tak de.

Hari kedua bercuti aku cam mengidam nak minum air katira, so ape lg.."Abang, jom teman pegi bazar Ramadhan cari air katira..." erm..suami mana yg sanggup tengok wife nya kempunan, so ape lg..jejalanla kat bazar tu kejap. Dapat gak beli murtabak tak de bawang..hehe..

The next day, petang pas Zuhur bermulalah episod membuat kuih bahulu. Pukul punya pukul telur tu ada dalam 45 minit gak. Pastu aku ngn husband yang sibuk membakarnya kat dapur. Ibu just guide je ape2 yg patut. Memang tak leh lupela pengalaman tu..rasa hepi sgt bila hasilnya siap beberapa jam later. Tapi biasela, org baru belajar...for sure ade yg hitam skit..hik3...lgpun dah lame tak wat kuih bahulu ni...

So for his year, pertama kalinya aku akan beraya di kampung husband. Erm...mesti meriah bila raya kat kampung..dah lame tak merasa beraya di kampung2 ni...=) untuk sahabat baikku yg akan join da grup, Ms Fariza..tahniah n selamat pengantin baru...aku tak dapat ke kemunting sbb hubby aku kene stand by raya ke 3. Tak lupe gak tuk Farizah yg akan melangsungkan perkahwinan pd raya ke 4 kat Kelantan. Semoga semuanya slamat insyaAllah...

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi