Thursday, February 28, 2008

Words

Dalam Mingguan Wanita edisi last week, there's something yg interesting inside it. Column Dr.HM Tuah..beliau ada menulis tentang cinta dan perkahwinan.

Yg paling menarik, ayat di bawah ini:

'Seboleh mungkin singkatkanlah bercinta dan pendekkan bertunang, tetapi panjangkan hayat perkahwinan...'

InsyaAllah, selagi hayat di kandung badan..kita boleh berusaha dan berdoa agar jodoh yg ditentukan berkekalan till end.


Thursday, February 14, 2008

Lelaki Ini...

This guy, kenal him since 2003..actually he's my senior at our university. first time kenal, berbual macam dah kenal lama..walhal baru beberapa jam (masa tu la). Dia ni looks like pendiam and kind guy. Tapi bila dah kenal lama2 skit,dia jadi friendly. Katanya, dia seorang yang pemalu. Hik3..bestnya gelakkan abang :)



So, after that our friendship berlangsung hampir setahun lebih dan pernah terhenti seketika hingga one day, dia call me. Rupa2 nya selama dia hilang tu, phone dia rosak n my phone number dia tak ingat. Then, we all rapat semula- time tu, asal cakap kat dia demam ke, ulser mulut ke, memang dia cepat2 akan datang n bawak ubat or g klinik :) what a sweet memory :) Till one fine day, after gaduh2 n salah faham sikit..dia sms n told me that he's in love with me :) so sweet..me pun ape lg..reply the same la..of course we're in love after we have knew each other for a quite long time.

Till now, Alhamdulillah..we have dating for almost 3 years n insyaAllah will getting married soon. Mudah2 an our relationship diberkati oleh NYA dan sentiasa dalam hidayah NYA, insyaAllah.

Interesting bout him (puji-pujian):

-sangat bertanggungjawab, tegas
-cute
-caring and loving
-understanding and always support me
-sporting
-matured
-suke kacau orang dah tido =)
-hormat orang tua
-bijak
-manja =)

Wednesday, February 06, 2008

Memory with Vee

Last time, if I'm not mistaken 17th Jan 2008, I met Vee :) got launching novel of Damya at Singgahsana. So, we all yg datang ni got the oppurtunity to take some pictures with her. She's really beautiful n nice.

Then me n some friends got a quick n short interview by TV3 reporter for 'Wanita Hari Ini' show. The reporter asked about physicology, dance and woman. Ceh,cam bagus je jawab soalan that reporter time tu. And the show dah pun ditayangkan last week :) kat TV3.


Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi