Wednesday, November 26, 2008

Ala Fariza...

Awal-awal pagi semalam dapat sms from Fariza. Ada kemusykilan yg dinyatakan dalam sms nya. Erm...aku jawab dgn penuh keihlasan. Hehe... Katanya, malam sebelum tu, dia muntah-muntah bila makan atau diberi minuman. Uish...bahayanya penyakit...Aku suggest dia pi klinik, risau kut melarat penyakit tu.

Dalam kul 11 lebih tu Fariza called. Selepas buat check up kat Az-Zahrah, doktor sahkan dia kena apendik. Aduh! Sian membe aku ni. Dahla tak pernah masuk wad, nak kena operate pulak tu by petangnya (aku pun tak pernah). Mak abah jauh di Tanah Suci. Erm...lupa pulak, dia kan dah bersuami. So, Johan yg akan uruskan segalanya. ps: bagus gak kawin awal ni :P

Petangnya, aku sms dia tanya dah operate or not. Belum lagi rupanya...banyak sangat emergency case katanya kat Az-Zahrah tu. So malam tadi dalam kul 7 lebih kut, Johan sms aku bagitau Fariza dipindahkan ke KPMC, Kajang. Malam tadi gak dia selamat dioperate. Alhamdulillah...Johan sms lagi lepas tu, katanya semua selamat. Erm...yg itu pun insyaAllah selamat. AMIN.

To my dear friend, Fariza- lepas ni jaga makan ek! jaga kesihatan juga...

Thursday, November 20, 2008

Anemia

It's been some few weeks I haven't blog anything. Last 2 weeks, got fever n batuk2. Also ibu, abah n adik2 came to visit me n hubby here at Paka. Then after that, teman hubby ke kL. He's got course at Concorde Shah Alam. Last week, my only sis yg studi Uniten tu lepak2 sini...saje katenye, semester break.

Pregnant ni, anemia datang semula...waduh! 8.3 hB. Ape kes? Lame dah tak kene, last time kene pun kat Uni...Cuak2...My belove cousin, Kak Nor advised me to have spirulina as supplement...I tried it...hopefully akan bertambah baik, insyaAllah...makan pun bertambah selera. Just last week, suddenly cam kene GASTRIK. Huh..how come jadi gitu? makan punyalah selera...tapi leh gak kene sakit Ulu hati tu. Sian gak kat hubby, malam2 kacau dia tidur mintak tolong urut belakang n paling teruk muntah2 coz too much angin. Alhamdulillah now cam dah sihat sikit. Anemia, hopefully next check up dah back to normal...

Baby pun cam dah besar sikit kut...perut je still nampak look like buncit...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi