Thursday, February 05, 2009

Jumpa O & G

Pagi tadi ke Kuantan Specialist Hospital jumpe dgn O & G yg insyaAllah bakal menyambut baby nanti. Abah and ibu pun ikut sekali ke hospital. Since Ahad mereka lepak kat Paka then hari ni nak balik Johor dah. Seronok dapat makan masakan yang ibu masak tiap-tiap hari, sedapnya hingga menjilat jari. Next week mereka akan datang lagi ke Paka untuk teman aku sebab abang outstation ke Swiss selama seminggu :(

Rutin pemeriksaan macam biasela, timbang berat, check tekanan darah, scan baby and discuss sikit pasal pregnancyku. Then, doktor tanya ada masalah or not. Aku jawab anemia and for sure doktor noticed pasal tu. So, doktor suruh jalani lab test - urine test and blood test. Urine test menunjukkan aku negatif dari apa-apa masalah. Result blood test akan diberitahu time next appoinment. Dapat lagi folic acid but this time aku kena makan 2 times per day, siang dan malam. Doktor khuatir aku akan lemah after deliver kelak kalau dibiarkan aje tahap hemoglobin dalam darah tu. Mudah-mudahan paras Hb aku akan pulih ke tahap yang normal nanti, insyaAllah.

Malam ni nak balik Perak jap until Saturday...erm, apa dah jadi dengan kerajaan Perak? No komen...politic game, biasela...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

1 comments:

Pok-Din Inc said...

wah huda..
perutnya dah besar la..
hehe..

semoga semuanya okey ok..~
take care.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi