Monday, February 23, 2009

Wk 34

Alhamdulillah, dah masuk 34 minggu pregnant. Pejam celik rasanya macam baru semalam aku disahkan preggy :) Last week, pergi chek up macam biasa kat Klinik Habibah. Before that, aku ade called Dr. Khalid tanya bout result blood test yg aku jalani kat KSH. Keputusannya positif, Hb dah naik 11.6. Alhamdulillah, segala puji bagi Allah...apa yg aku dapat sharekan bersama, aku amalkan minum susu kambing or in English word we called as goat milk :) Susu kambing ni banyak khasiatnya termasuk mereka yg hidap anemia pun insyaAllah akan elok. Aku import from Johor, kat Jabatan Pertanian Kluang. Selain tu, aku ada amalkan makan spirulina selain vitamin yg doc bagi.

Masa chek up kat klinik last week, doc scan baby. Kepala baby dah kat bawah. Kedudukan uri masih di tempatnya. Harap-harap kalau baby berpusing pun, dia akan patah balik ke
bawah...insyaAllah. For next chek up on 3rd March. Then, barula akan bermula rutin chek up once a week. Beg ke hospital dah siap kemas tp belum dimasukkan ke dalam bonet. Lain-lain hal, aku tetap meneruskan bacaan surah-surah pilihan before or after Maghrib. Ada juga buat solat sunat bila rasa nak buat :)
Beg dah siap dikemas...

Esok abang akan sampai dalam pukul 7am waktu kat Malaysia. Then, abang and his friends naik bas balik Paka. Kalau sampai pun may be around 6pm above kut (itupun kalau sempat naik bas tengahari). Mudah-mudahan mereka selamat sampai ke pangkuan famili masing-masing. Dah rindu yg teramat-amat kat abang. Kesian kat abang, tak tahan sejuk kat Switzerland. Ibu and abah masih setia menemaniku di sini, tp rasanya mereka nak balik dah dalam minggu ni juga. Lama dah mereka tinggalkan rumah kat Johor tu. Sian ibu and abah, terima kasih tak terhingga atas pengorbanan yg mereka lakukan demi anak, menantu dan bakal cucu mereka ni :)

See ya till next...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

1 comments:

Mask-roll said...

tkt la aku....huhuhu. kalo nk tau..aku tkt giler dgr org nk bersalin ni...xtau r time aku nnt..huhuh



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi