Saturday, March 28, 2009

Apa Ek?

Rutin harianku seperti wanita-wanita lain yg menjadi suri rumah "tenet". Apa tu? Istilah yg diberi oleh En.Shahrul, member chat @ member lama kat Uniten dulu. Tp tengok gak mood, ada masanya aku tersangatla MALAS nak online. If line ok, i mean clear tak de lembab-lembab loadingnya maka lajula tangan aku menaip macam-macam perkara.

So baru-baru ni, aku telah dilantik secara rasminya menjawat jawatan as Penolong Setiausaha Biro Pendidikan Pelitawanis TNB Cawangan Paka ni. Wah! Macam dahsyat aje bunyinya walaupun just penolong. Kerjanya, lebih kurang kena plan buat rombongan untuk anak-anak staff yg baru abih UPSR ke...(syoknya rombongan), adakan kursus motivasi untuk ibu-ibu ke, or etc la...(nanti baru plan) Tp buat masa ini, aku tak leh nak komitmen sepenuhnya insyaAllah selepas melahirkan.

Aku ada beli 2 buah novel Alaf21 hari Rabu lepas. Beli kat kedai buku takdela diskaun macam kerja kat Alaf dulu :P. Erm...titlenya, Setulus Hati (lupa nama novelisnya) yg diedit oleh Kak Lis dan 1 more title, Mulanya Satu Cinta (Rose Harissa) edited by Kak Bie. So far baru je baca sinopsis belakang tu, macam bestla ceritanya.

Cerita bout my baby yg belum ada rasa nak keluar ni, hehe...Alhamdulillah dari sehari ke sehari pergerakannya still lagi active. Pantang memanggil-manggil namanya (umi n abi dah start calling his/her name) terus response :) Jenuh aku naik turun tangga rumah ni sebab nak bagi baby mudah turun. Yesteday chek up at Klinik Habibah, doc kata baby dah masuk ke laluannya tp not yet ready nak keluar. Tu memang biasa kalau anak sulung. Heart beat normal. Selalu gak rasa tak selesa kat perut ni, tp kenala sabar untuk sedikit waktu lg...insyaAllah. Masa nak balik tu, nampak Abg Ise (senior aku n abang kat Uniten) masuk dalam klinik. Abang bersalaman dengan Abg Ise, lama gila kiteorg tak jumpe, finally jumpenye kat klinik. Hehe...so sempatla bersembang-sembang sekejap before balik tu.

C ya till next~

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi