Friday, June 19, 2009

Interview SPA

Last Wednesday (17.06.09) pergi interview dgn SPA kat KT. Post nye Pegawai Teknologi Maklumat (F41). Husna, on the way tu aku dah bf kan dia (sian dia kena tunggu umi almost dekat 3 hours) Sampai kat Wisma Negeri lebih kurang 2 min lagi nak pukul 8. Terus bagi IC kat pegawai yg bertugas untuk chek my name. After chek2 all the certificates, dia bagi number. Erm, my turn is 6. So, lepak2 tunggu sambil recite selawat and doa. Tak lama tu, ada seorang kakak ni tegur. Dia pun same room untuk interview but dia nya turn no 9.

Share2 current issues and discuss about IT sikit. Dup dap dup dap...rasa cam lama je menunggu turn untuk disoal siasat :) Tak lama tu, tiba my turn. Ketuk pintu sebelum masuk. Ehem2...aku pakai baju kurung blue plain dgn white tudung. Masuk bilik dan beri salam kat penemuduga. 2 'hansome' guys (seorang sudah berumur sikit dan seorang lg 30-an kut) sedang menanti di dalam bilik itu. Maka bermulalah cerita ditemuduga.

Antara soalan yg ditanyakan ialah:

-Tell me about ur previous job...
-Isu 'Along' dan punca2 nya...


...tu je kut kalau tak silap aku...pastu yg seorang lg tu tanya pasal IT. Ada soalan tentang database, programming yg pernah pakai, pernah buat system tak...n so on.

So far pada aku, interview itu okla...tidak terlalu teruk dan juga tidak terlalu bagus :) Alhamdulillah dapat melepasinya dgn baik, almaklum dah lama sangat aku tak pergi interview. Tp yg penting preparation tu ada dan sudah berusaha. Lepas ni kita tawakal :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

Ms Wanie said...

semoga akak get da job. ;)

Huda said...

thanks wanie..mudah2an...

Pok-Din Inc said...

pembetulan..
pegawai it(F41)
..
M41 tu utk PTD. =)

Huda said...

macih din..aku dh betulkan :)
PTD pun aku kena g assessment nye..adeh..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi