Tuesday, June 02, 2009

Outstation PD, KL

Haih...(bukan mengeluh k!) rite now ada kat kL, ikut abang pegi outstation. Staying at one resort hotel at Subang. Abang and his anak2 buah tengah struggle for today event, ICC Convention (Wilayah Tengah) Good luck for him! Mudah2an berjaya...AMIN.

Since 2 hari kat sini, Husna boleh je sesuaikan diri. Tapi malamnye...Ya Allah! 1st nite tu, dia tak tidur till 6am. Can imagine? Dia tak nangisla the whole nite tu, tp dia duk perhati sekeliling. Aku and abang tak larat dah nak tunggu dia sampai tertidur2 la jugak. Then, 2nd nite which's last nite...erm, dia nangis2. Start jam 2am till 5am. For each hour tu, dia tidur kejap2 then nangis balik. Aku breastfeed dia macam biasa tp pastu dia nangis lagi. Check perut dia, kembung rupanya. Sapu vicks kat perut and belakang her body. Kesian sangat bila tengok dia nangis macam orang tengah sakit (mmg sakit pun)... Try pujuk2 dia and dodoi2kan dia. Bila angkat and peluk dia senyap kejap but bila baringkan semula dia nangis lagi. Sampaila ke pukul 5am. Abang pun ada bangun tengok2kan dia. Kesian kat abang, letih dgn competition tu (since he's facilitator, kena pantau anak2 buah punya kerja and give them much support). However pun, takpela Husna. Umi tak kisah...just risau takut Husna kena sawan nangis. Alhamdulillah tak ape2. Tapi, Husna mmg mudah sangat kena kembung perut ni paling obvious tengah2 malam bila semua orang dah lena. No idea about this. Since dalam hari pun gitu. Harap2 bila dia dah semakin besar nanti she's akan ok, insyaAllah.


Gambar semalam...

Erm...last week ada pergi PD lepas kenduri aqiqah Husna, abang got seminar there. Sempatla snap2 beberapa pic time lepak2 kat beach. Hehe...the latest of me since jadi umi! Maintain je actually... :)


Comey tak? :)

Ni gamba Husna tidur, dia suka tidur mengiring atau tiarap.

Husna kat kondo PD...

Then, May and June got many invitation wedding but seriously sorry cannot make it because of so many reasons. Btw, congratz to Asiah and Nik yg sudah selamat menikah last weekend. Kenduri kat Melaka tak dapat attend.

Also, my ex schoolmate, Khalid and his wife As kat Pontian (pun cannot attend), Zulita and his hubby Zul kat Batu Pahat. Then, upcoming wedding invitation ialah member uniten, Amilia and Amruha kat Melaka and Mashitah (ex schoolmate) and his future hubby kat JB.
Tahniah u all! Moga diberkati dunia dan akhirat dan bahagia selalu! AMIN.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

cikCT said...

alala husna pun dh bambam ye..Aqeel Haziq 2months dh 5.4kg..3months 6.3kg..nxt week br nk timbang utk 4months plak..blum menerap lg..huda,baby slalu kembung kalo kerap kena angin luar..Aqeel mcm tula.tiap2 mggu bjln jauh blk kg la o jln2 mmg kembung.tp dia slalunya akn muntah n kentut byk.so,slain sapu myk yuyi,vikcs kt betis n tapak kaki,cikCT bg minum gripe water.alhamdulillah,ade improvment..slain itu,sbb baby fully bf,mknn kite kna jg sgt2..yg berangin o sejuk harus dielakkan..mcm cikCT,tak mkn sayur sawi,kekacang o mee sbb nnt angin..oo ye,jgn urut perut baby tp urut betis dia k..pas mandi elok lumur je myk telon kt perut n blkg badan dia..

Huda said...

erm..gitu yer..may be gak,husna ni duk jalan2 je,beso dlm ketela dia :)

aah,mak huda pun ajar urut kat betis n tapak kaki dia..kat perut tu we just lumur2 minyak yu yi tu. bab makan..erm, sawi sejuk gak ek..ok..tp huda ngaku kdg2 duk minum ais :) sian kat husna kan..xpe, pasni try elakkan yg mane patut :) tq cikCT..

Pok-Din Inc said...

jaga makan..
jaga pakai..
jaga baby..
jaga semua..

hehe =)
nk baby jugakk..

cikCT said...

minum ais tu mmg la tk dpt nk elak..time musim2 panas ni...huhu..mama cikCT pesan kalo kite dh mkn benda2 yg berangin o sejuk ni, calitkan sedikit kapur mkn pd kedua2 B* kite..dkt dada tu la bkn dkt nipple lak ye..ni petua org tua2 spy susu kite tu tak sejuk..kalo Aqeel, cikCT notis kalo dia minum susu n trus muak maknanye cikCt dh mkn bnda yg berangin...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi