Monday, July 13, 2009

From Teluk Sareh to kL

Lama tak update yer...mana menghilang? Erm...bulan Jun dan Julai, my abang asyik pergi outstation aje. So, me & Husna kena angkut sekali. Rasanya masa dalam pantang dulupun, abang angkut me, Husna together with my mom & abah ke PD. Tp masa tu dah puluh2 hari, dah sihat pun.

Last week ikut abang balik Perak. Abang course kat TNB Ulu Kinta. Me & Husna stayed kampung aje, seronok sikit sebab ramai orang rather than stay kat hotel kan. Kat kampung tu boleh nak guna internet broadband ni tp speednya agak slow tu yg malas nak online. Jumaat malam ke kL. Abah abang dapat award 30 years dalam perkhidmatan bersama TNB. Kami semua stayed kat Seri Pacific Hotel. Esoknya, balik terus ke Paka. (plan nak visit Fariza tertangguh lagi)

me and Husna kat lobi Seri Pacific...tunggu atuk Husna chek out

Tp sempatla malam tu pergi lepak kat Dataran Putrajaya. My sis in law yg stay Sg. Buloh tu teringin sangat nak pergi sana. Dia siap masak2 lagi untuk makan2 kat sana. Rasa cam picnic pun ada di waktu malam di bawah sinaran lampu2 kat depan Masjid Putra tu :) Meriah sangat, orang lak ramai time tu...maka kami pakat duduk kat betul2 depan pejabat PM tu. Hehe...


makan2 time...sambil lepak2 kat Putrajaya...

Erm...Husna sebelum ni tak pernah lagi jumpa dgn Mak Longnya (kakak abang). Walaupun Kak Long duk Penang, tp kerjanya kat AADK Balik Pulau tu banyak. Cuti pun susah. So, last week finally Husna berpeluang jumpa Mak Long & Pak Long. Alhamdulillah...ada gak hadiah from mak Long & Pak Long untuk Husna walaupun Husna dah 3 bulan. Tq Mak Long :) Hadiahnya ialah...tu kat bawah tu :)

tq mak long and pak long...

Then, semalam Husna pergi chek up & cucuk kat klinik. Husna kan dah 3 bulan, so kenala cucuk lg. Berat Husna erm...boleh tahan sihat anak umi ni...6.7kg. Patutla lenguh semacam tangan umi kalau dukung Husna. Kalau jalan2 memang kena bawak stroller selalu. Takpe, Husna sihat...umi dan abah senang hati :) Itula berkat hasil bf sepenuhnya sekarang ni...Tp kadang2 bila pipinya tu bertambah bulat, lesung pipitnya pulak yg tenggelam :)


Husna suka isap jari2nya yg runcing itu...



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

Mama Qaseh said...

salam..

wahh husna lebih berat dr Qaseh..Qaseh timbang last week 6.5kg..
Husna ade lesung pipit..Qaseh pon ade..yg plg dlm belah kanan..
Sama lagi..hehehe

yatie chomeyl said...

picnic depan ofis PM ..nsb baik PM xdak, kalau x leh ajak join makan sekali ye x hahahhaha

Huda said...

mama qasih -
hehe...tu arr, beza sikit je kan beratnye :) erm..amalan selawat masa preggy dlu, basuh nasi selawat nabi..tu yg ada lesung pipit tu..:)

kak yati -
tu arr..kalau ada pm leh je ajak join :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi