Thursday, July 02, 2009

Husna selsema, sayonara Cameron Highlands

Update...
Khamis, 02 Julai 09...


Husna kena selsema, tp tak berapa serius. Patutla time nak bf dia, masukkan dalam mulut...dia nangis2. Dia takleh nak breeze dgn sempurna. Hidung tersumbat, mulut pulak nak menyusu...maka susahla dia nak bernafas seeloknya. Dah takleh bf, maka aku beri dia air suam guna sudu. Alhamdulillah, dia beriya2 meminumnya. Haus dan lapar sangatla tu. Tp since petang ni dah ok sikit...sapu vicks kat her nose and dada. Erm, tp malam tadi...Husna nangis2 lagi. Perutnya dah kembung sebab tak dapat bf dgn betul. Plan nak pergi makan steamboat pun tercancel (tak ape, Husna punya pasal...steamboat next time leh makan) Until jam 1 am baru Husna betul2 boleh tidur. Aku try massage2 belakang dia...pujuk dia baik2, dan Alhamdulillah dapat bf dia dgn sempurna (may be dia dah rasa selesa dan boleh minum dgn teratur).


me & Husna...

mom & youngest bro kat Tanah Rata, breakfast roti canai yg sedap...

Kat sini memangla sejuk, tambah pulak hujan turun sekali sekala... Pagi tadi kami dapat keluar berjalan2 naik ke tempat yg lebih atas. Ke Kea Farm, Tringkap, dan turun balik ke Tanah Rata...erm, pastu ada singgah kedai2 yg kat area Equatorial tu. Beli-belah. Sayur2, buah2 segar banyak. Souverniers pun beli. Strawberry must buy! Tp paling best, strawberry kering. Nyum3...abih je beli lg. Memang tak puas makan. Ada beli teh Bharat Plantation yg ada macam2 perisa tu.

my mom tgh shopping buah2 an...


strawberry kering, peria kering etc...


kaktus banyak tak ingat, warna warni pun ada...


my lil bro, Amin & Anuar...

Jumaat, 03 Julai 09...

Hari ni dah nak say gudbye kat Cameron Highlands. Sedih gak rasa sebab bila dah balik Paka nanti tak de rasa suasana macam kat sini. Nyaman & segar aje :) Ibu, abah & adik2 pun nak balik Johor hari ni. InsyaAllah, ada peluang lagi kami akan ke sini lagi di masa akan datang.

my mom & abah with Husna...

Dan hari ni juga Husna dah genap 3 months. Alhamdulillah. Husna membesar dgn baik sekali. Semakin bijak anak umi dan semakin cute (umi bukan perasan, tp ramai yg jumpa Husna kata begitu :)...termasuk sepasang couple tua from Japan, so memang benarla anak umi sangat cute :)) Tengah nak belajar meniarap. Erm...dan secara officially nya umi nak tanggalkan sarung tangan @ mitten off. Pasni bolehla Husna explore macam2 dgn jari2 nya runcing tu :) Happy birthday 3rd months, sayang umi!

Husna dgn topi cameron...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

1 comments:

miss wanie said...

wah...makin bijak ye husna..nak blaja meniarap dah.. ;)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi