Tuesday, July 14, 2009

Saya pun dah lepas 100 hari

Ya...sy pun sudah melepasi 100 hari. Masih terasa sakit ketika tunggu untuk lahirkan Husna. Teringat2 masa Husna keluar tu, bulat aje rupanye :) Teringat masa tu rasa susah nak susukan Husna sebab susu lom ada sepenuhnya. Menangis gak, kesian tengok dia lapar...Dalam 3 hari lepas Husna lahir...sentiasa pantau tidurnya, khuatir dia kena jaundice. Alhamdulillah tidak ada sakit itu. Husna sihat walafiat...


pic ni dari hp Pak Su...

Dari sehari ke sehari Husna semakin membesar...umi happy sangat...Husna kalau nangis pun halus suaranya, jerit lagilah...manja aje bunyinye. Kecuali kalau Husna tengah sakit perut, erm...memang umi dan abah tak leh nak wat ape. Cuba sedaya upaya nak baikkan Husna.

Umi tak ajar Husna tidur dalam buaian sebab kalau Husna dah terbiasa, cuba imagine...abah kan selalu outstation. Most of the time kita akan stay kat hotel. Susah nak angkut Husna punya buaian tu. Mana2 pergi kena bawak buaian :) Alhamdulillah Husna tak ada masalah nak tidur. Bila jalan, dalam kereta baru 2 min Husna dah tidur :) Along the way tu pun Husna akan tidur.

Other thing, umi tak ajar Husna hisap puting. Mula2 tu abah tanya gak kat umi apa rasionalnya tak bagi Husna puting? Umi diam aje. Bukan apa, alasan umi...Husna tak comel kalau hisap puting. Tambah nanti bila Husna dah besar sikit...and puting tak nak lepas...lagila buruk rupanya (pendapat umila...) Takpe...Husna hisapla jari, umi akan sentiasa jaga jari2 anak umi tu.

Umi doakan Husna akan sentiasa diberi kesihatan yg baik...insyaAllah...love u sayang umi...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

Mama Qaseh said...

haaa..di situ xde persamaan..Qaseh tidur buai..Qaseh kalo tidur dlm buai baru nk puting..saje2 dia x nak..
sbb dlm buai nenen mama xde..hehehe
nasib baik xde nipple confusion..

CuppyCakeMommy said...

bulatnya husna ni..fully bf ke?
isk tak sabar nk tunggu baby mis bulat cenggini..geram btol..rs nk gigit2

Mask-roll said...

debab giler pp dia mase ni..hohohoh

yatie chomeyl said...

hepi 1ooth days old husna..

bagus kan klu baby tak ajar tdo dlm buai, senang klu nak g mana2 pon

mcm puting tu, baby SN takmo geget wpon mommy dia dah belikan..agaknya dia nak geget puting mommy je huhuhu

Huda said...

@mamaqaseh - hehe..ade gak yg x same yer :)

@cuppycakemummy - aah sekang ni husna fully bf :) tu la pasal..dia berkembang dgn sihatnya..hehe..

@maskroll- hihi..pak usu dia amik mase dlm pantang lg tu gambo ni..

@kak yati - thanks kak..tu arr..ade bagus nye gak x ajar baby kite naik buaian..bab gigit puting tu depend gak kat orang..

deqnan said...

tahniah dpt baby...
bestnyer dh lps 100 hari...
sy br 55 hari...
sy pn fully BF...
bulatnyer Husna...
bestnyer dpt baby girl...cute sgt

Huda said...

@deqnan - tima kasih..:)tahniah gak!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi