Tuesday, August 18, 2009

Bf di bulan Ramadhan

Yerr...Ramadhan akan menjelang sedikit waktu lg. Apakah persiapan yg akan kulakukan untuk Husna? I mean, jaminan yg susu untuknya tidak kurang dan cukup sepanjang hari yg aku akan berpuasa nanti. Buat masa ini, aku amalkan minum soya. Juga minum banyak air kosong. InsyaAllah ada plan nak minum something yg ada fiber time sahur setiap hari berpuasa nanti.


Almaklum, ini 1st time aku berpuasa dan di samping itu perlu bf kan Husna. Pernah terniat nak try berlatih puasa sehari sambil bf Husna. Niat tu lama dah. Tp sampai la ni, dah nak masuk bulan puasa tak dapat2 juga nak buat puasa sunat tu :) Banyakla excuses kan. Tak laratla, letihla, and so on... Mudah2 an aku akan tabah menghadapi hari2 sepanjang bulan Ramadhan nanti. Biasala, bg mereka yg ada baby mesti dah terbiasa tak tidur malam (kadang2 anak bangun tengah malam), then sahur dah kena bangun awal untuk prepare something to be eat. Ya Allah! Permudahkan segala pekerjaanku! AMIN~

psstt: To all frens, if ada any ideas leh share sama dgn I camne nak bagi susu maintain ada time kita puasa nanti k! :)






KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

yatie chomeyl said...

huda,kat blog hanz & mommy lyna MSK ada share tips untuk BF mom during ramadhan ni..try la singgah sana ;)

maksutimah said...

huhu tnye la mak ko weh...

lailasani said...

salam kenal..

pastikan bersahur dgn makanan berat. baru boleh maintain susu.
insyaallah...

aishah said...

hye. i just drop by here.

i am shaklee user. tahun ini da 2 tahun berpuasa as a bf mother.

u can try shaklee utk kekal berpuasa and maintain susu.
read this:

http://anakkuwiraku.blogspot.com/2009/08/tips-kekal-bertenaga-sepanjang-berpuasa.html

Huda said...

terima kasih kak yatie n kak laila :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi