Monday, August 17, 2009

Husna selseme dan batuk biasa

Malam semalam bawak Husna pergi klinik...erm klinik Habibah. Ramai patients seh. So, aku dan abang decided tunggu kat luar klinik aje. Masa tu tengah turn 40. Turn kami 45. Sabar la kan menunggu. Risau bukan apa, dgn budak2 and baby2 nye, orang2 tua pun ade...isk3...selamba je mereka ni. Langsung tak de langkah pencegahan :)

So sampai turn Husna. Doktor Rose pun tanya sakit apa. Aku bgtaula dia selseme dan ada batuk sikit. Doktor pun tembak kat telinga Husna untuk amik suhu. Doktor kata tak demam. Alhamdulillah. Lega. Doktor bagi ubat yg sepatutnya untuk Husna. Doktor advised, next time kalau boleh nak pergi klinik datang waktu siang. Sebab malam ni biasalah, ramai patients (siang diorang kerja kan). Then kena kurangkan bawak Husna kat public area, dikhuatiri macam2 penyakit kat luar tu :) Thanks doc! Balik dari klinik terus bagi dia makan ubat. Pandai pulak tu, kita bagi ubat dia rasa dulu. Kalau sedap dia telan semua, kalau tak dia keluarkan sikit2...isk3 anak umi ni :) Dalam half and hour tu Husna pun tidur.

Menjelang tengah malam, dalam pukul 2 tadi kut Husna terjaga. So aku bf kan la dia. Erm...rasanya dia tak tidur kut till kiteorang bangun Subuh tadi. Dia duk main2 sendiri je. Aih...tp tak pe, sekarang ni dia tengah bantai tidur :) Sian anak umi...moga cepat sembuh yer sayang...

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi