Wednesday, August 26, 2009

Masak2 untuk berbuka puasa

Alhamdulillah dapat gak memasak untuk berbuka last nite. Puasa 1st day buka kat kg abang. Puasa 2nd day pulak kat kedai makan sebab on da way balik from kg abang. Then 3rd day ada jemputan buka puasa kat rumah kawan abang.

Masak apa yer? Semalam masak simple2 je. Dengan Husna menangis bila tak de orang kat depan mata dia...agak kelam kabutla sikit. Nasib baik abahnya balik kerja awal, boleh layan Husna main2. Ha...Husna ada toy baru lg. Ummi dan abah belikan Learning Keys from Fisher Price. Cute sangat bila Husna klik2 kat button key tu dan dengar lagu2.



Husna tengah main dgn learning key nya...

Ok...back to the title...so last nite masak ikan bawal sweet sour dan last minute changing of the menu, ikan tenggiri masak kicap. Seafood je semua. Senang dan ringkas. Sayur tak beli, so just letak vege campur kat dalam kuah sweet sour tu. Hasilnya, abang kata...'marvelicious'...err...hehe...abang suka, aku pun suka :) (suka kena puji). Aku ni actually tak reti sangat masak2 ni. Time studi dulu, mana nak tunjuk sangat skill (sebab tak terror, seganla kan kat member2). Tp okla, since kawin...aku dah improve skill masak2 ni. Bolehla kan... insyaAllah petang ni nak masak pencuci mulut sikit. May be puding laici ke, tengokla macam mana (if Husna tak kacaula) :)




ikan bawal tu abang dah usik lepas buka ngan kurma...same dgn ikan tenggiri :)

Lain2 hal...hehe...walaupun Husna dah 4 bulan lebih, Alhamdulillah ada lagi kawan abang yg baik hati telah memberikan Husna hadiah sempena dia lahir. Husna dapat sehelai towel fiffy dan Hallmark feeding baby set :) Best2! ummi suka sangat :) Thanks Pok ki (Zaki) and his wife (Sis Lubna)!



cute kan? :)







KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

Mask-roll said...

heheh..oklah tu..same lah dgn aku..ne reti gak masak2 nie..
studi dl tau ade jer lauk kat atas meja...xpon ayah beli kat luar....

dah kawen nie..dpt hubby x suke mkn luar except jln2..lain tu..dia xkan consider lgsg..mls2 pon kene grg telur..

Huda said...

hehe...biasela kan hubby nak manja2 :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi