Friday, October 23, 2009

Amukan dan tumbuh gigi

Aku ada di kampungku, Kluang hari ini...malam tadi balik kejap together with abang, Husna ibu and abah (my parents ada kat Paka since last 2 weeks kan) So pagi tadi sempat berlari2 ke Tabung Haji sebab nak create account untuk Husna :)

Husna dah ada account Tabung Haji dah...hehe (entry ini khas untuk tatapan
Husna bila dewasa kelak)
Half of the money yg dia dapat time raya sudah dimasuk ke dalam itu. Ada saki baki tu insyaAllah nak masuk kat somewhere (may be nak invest mana2 saham yg best) Sambil menabung boleh tanamkan minat Husna untuk menunaikan hajj nanti :)


buku akaun tabung haji Husna :)

Lately ni, Husna suka benar mengamuk2. Mengamuk macam mana? Erm...dia macam tak senang duduk. Tp ada masanya la, bukan dalam 24 hours tu asik mengamuk. Semalam bagi Husna mamam biskut jejari. Aku cakap, "gigit yer sayang jangan telan aje kang tercekik" :) Husna pun macam faham kut, dia pun apa lagi gigitla biskut tu. Aik? Terkesima kejap sebab dengar memang betul2 dia gigit that biscuit. Dah ada gigi ke si kecik ni? Ignore saja.

So, this morning...bagi lagi dia mamam biskut tu. Ok this time, ibu take over my job. Sambil suapkan biskut tu, ibu pesan lagi kat Husna..."gigit yer sayang...slow2 mamam..." gitula lebih kurang. Memang betul Husna gigit. Apa lagi? Aku dan ibu pun cepat2 chek her teeth tu. Wah! Ada 2 batang yg masih segan2 lagi nak tumbuh di bahagian bawahnya :) Dah ada gigi tu cuma belum tumbuh dgn sepenuhnya (sori gambar gigi Husna tak dapat diambil dek kerana si kecik itu asik mengamuk bila kita usik mulutnya) later insyaAllah...patutla adakalanya, terasa sakit my tut tu macam digigit2 oleh Husna. Ok lepas2 ni dah boleh start beli tooth brush for Husna ni :)

Husna juga sedang aktif untuk practice merangkak. Berdiri jangan cakapla, suka2 nak panjat atas badan abah or ummi. Kalau tak pun dia nak try berdiri dgn memanjat coffee table. As for my opinion, tak kisahla apa jua yg our baby nak buat dan try to achieve...kite as parents just give them some guide and supports so that diorang boleh lakukan dgn sebaik2nya :) seronok kan tengok all of their achivements depan mata sendiri dan sambil tu dont forget untuk selalu doa yg baik2 for them :)






KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

ezan said...

clever & good girl la husna ni. dgr & paham ckp mama dia.. :)

bestnya dah ada akaun tabung haji. nak g bukak gak la utk sarah...

yatie chomeyl said...

waah dh pandia mamam biskut ye husna. patutlah boobies huda dh mula rasa sakit2 ye.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi