Wednesday, October 21, 2009

Bersiar-siar di pantai

First time bawak Husna bersiar2 di pantai Paka (mana lagi?) Angin yg sepoi2 bahasa menyambut kedatangan kami bersama atuk dan nenek Husna. Ramai gak orang petang tu yg bersiar2 (bahaya mandi kat Laut China Selatan ni, ombak besar)

Husna dan abahnya
(sila abaikan abah Husna yg nampak tak berapa hencem tu)


Asalnya, abah Husna and atok nak memancingla konon. Memancing ikan pari ke, kerapu ke, yg senang dipancing. Tp, alahai...tengok alat pancing tu pun tau (pendek) dan umpannya sekadar ikan apekename. Dengan cuaca petang itu yg bila2 masa akan hujan (dah mendung time sampai pantai). Hehe. So just tengok2 alam sekeliling, menghirup udara segar dan bercanda :)

muka takut2 lagi...otw back to home...

Tp before balik tu, sempat pergi celupkan kaki Husna di gigi air. And basuhkan belakang kepala Husna yg asyik digaru2 olehnya. Gatal sampai merah2 sumtimes tu. Try basuh dengan air laut kut leh cure. Masa first time celup kaki Husna kat air laut, dia cool aje. After 3 mins kut, alamak!!! Husna menangis seh. Takut agaknya tengok air tu datang laju2 kat dia (ummi pun tak reti berenang sebab takut lemas) Beriya2 budak kecik ni menangis. Terpaksalah ummi and Husna's nenek kalut2 basuh kepalanya dan bergegas naik ke pantai :) Sian si kecik tu...1st time la katakan...






KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

Naz-Segalanya disini said...

tembamnya lah pipi afifah nurhusna tu..kak naz pun pes time bwk rikazz g pantai n ajak dia main air kat gigi pantai je..mcm umur husna ni ler 6bulan setengah

Ummu Ilham™ said...

tmbmnya pipi si husna tu..
rs nk dicubit2 jer..:)

Mask-roll said...

ya Allah..geram giler tgk bdn husna..montok2.... biler nk bwk jmp aku nie?? xpnh tgk husna real..

Liana said...

Salam... NAma anak kita sama ler... PAstu masalah Husna garu2 belakang kepala sampai merah2 tu pun sama! Tp, sekarang Alhamdulillah dah ok yg dia garu2 tu! Saya bawa gi pakar kulit. Dan doc beri syampo khas untuk my Husna! Sebelum ni macam2 ubat sy guna...Tp, semakin merah...huhuhu PAstu My Husna juga kulit dia memang terlalu sensitip!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi