Wednesday, October 14, 2009

Dia Datang

Since beberapa hari ni, agak bz sikit dgn macam2 perkara. Ke sana dan ke sini. Tak sempat nak jenguk my online diary ni...sian dia :) Back to the title, ehem... siapa yg datang? Hehe... Suspen sikit...

So far yg aku ingat, dah lama juga tak didatangi olehnya. Setahun lebih juga. Ya! Apa dia? Aku sudahpun didatangi olehnya :) Dalam fikiranku, normal lah kan. My lil Husna pun dah 6 bulan lebih. Maka, wajarlah dia datang pada waktu dan ketika ini. Kena hadapinya dengan tenang. Ye lah, takkan nak panik. Kita nak bf baby lg, take care of the baby lagi...kalau tensen2 kang kesian si kecikku itu :)

love budak ini so much!!!

Dah tanya my mom, dia kata memang normallah. Tp ada orang lagi lama tak datang bulan. Ikut body masing2la. Kebiasaannya after 6 bulanlah. Alhamdulillah. Tp after this, aku kenalah kira dan alert balik my calendar (bercadang nak jarakkan Husna :) ) Preggy time memang best, tp sakit nak bersalin tu Ya Allah, kena banyak2 istighfar. Tunggulah Husna besar sedikit. Tp kan, kalau dah rezeki...insyaAllah tak kan tolak. Terima seadanya :)







KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

Mama Qaseh said...

Mmg len2 ikut masing2 le kan. Mcm saya aritu..cukup 100ar dtg..then lepas tu sampai skang xdtg2..tp dh 2-3 kali wat upt xde ape2 le kan..

Mmg b4 this xde plan nk amik family planning..just nk guna period cycle jer..kalo bersalin normal aritu..bile2 pregnant pon x kisah. Tapi bile dh kuar ikut tingkap ni better le jarakkan skit..bekas luka kt perut tu dok nipis lagi..x kuat lagi kan..tapi ape2 sume ketentuan Illahi..kita hanya bleh redha..

ezan said...

ezan pun sama ngan mama qaseh. lepas pantang je dah dtg.. tp dia xstop dtg.. terus dtg every month.. sgt bahaya.. hahahahaha...

::ziLla:: said...

hehe...
sama mcm akk, lps 6m dtg blk, 2 bulan lps tu, lekat blk...
kene plan bebetul tau...

yatie chomeyl said...

oo period dh datang hehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi