Monday, October 05, 2009

Makanan Pejal Pertama Husna

Makanan pejal Husna yg pertama ialah Nestum beras stage 1 from Nestle. Masa first time bagi minggu lepas (Husna memang dah biasa aku suakan sudu bg minum air masak), selamba bukak mulut terus ngap! Lepas tu buat muka pelik. Ape bende ummi bagi aku ni? Agaknya itu yg tercetus di fikiran Husna kut :)



pic source from Google


Nestum beras tu aku campur sikit dgn susu. Bagi pekat. Aku try taste, sedap je...berkrim :) So untuk 1st trial, Husna makan beberapa sudu. Lepas tu, dia sibuk main. Then ada try bagi dia baby bites. Yg ini pun ummi and abah Husna dah try mamam, sedap. Flavour carrot gitu. Husna makan gak tp half2 je aku bagi. Takut tak habis. Husna suka hisap2 baby bites tu.



dapat gak search from Google - kes malas nak amik gambar sendiri :)



Next ingat nak try bagi dia makan bubur. InsyaAllah. May be leh bubuh some potatoe ke, ayam ke, ikan ke, carrot ke etc. Ni semua my mom yg suggest. Macam dulu2 dia bagi aku makan :) Tp kena blend semua tu bg halus and tak de la tercekik or tersedak bila Husna mamam.

Susu, Husna still dapat from her mommy ni. Fresh dan penuh nutrisi :) InsyaAllah aku plan nak bf dia till her age 2 years old.



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

** Perfect Love ** said...

mm.. anak kite dulu pun suke makan bytes tu
tp belikan dia yg ayam + vegetable tuh.
baguslah BF sampai skrg... teruskan usaha! ;-)

CuppyCakeMommy said...

tak sabarnya saya nak bagi mia makan ni..hhuhu

Naz-Segalanya disini said...

akk pun bg rikazz baby bites tu..sekali makan 3keping habis..tak larat beli dah

yatie chomeyl said...

makin bam bam lah husna pasnih hehe

ezan said...

nak beli la bites camtu... huda beli kat mana ye? sarah xlama lagi nk mkn ni.. tp mummy dia je still xtau nk bg mkn apa.. hehehe...

hadina said...

farhah pun dah start makan dah...mama dia kasi Nestum beras perang stage 1 dr Nestle..yg ni tin dia warna pink kalu tak silap...hari sebelumnye tok dia dah tny,dah bg mkn belum..cpt2 lah bg mkn nnt cepat lah farhah besar..hehehe..mlm tu jgk g beli dgn abg kat tunas manja..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi