Sunday, November 01, 2009

Husbandku ke Bakun

Pagi2 tadi dah gerak from rumah ibu abah kat Johor ni tuju ke KLIA. Menghantar abang yg diarahkan oleh hq untuk training di Bakun, Sarawak. Sedih rasanya. Long time dah tak jauh2 dgn abang macam ni. Since ada Husna mana ada kami jauh2 sangat except during confinement time hari tu.

Abang kena start kerja esok kat sana. So pagi tadi sampai KLIA around 9am. Abang nak chek in sebuah aje beg besarnya. Sebuah lagi hand luggage berisi quran, kain pelikat dan laptop abang. Mak abah in law pun ada datang hantar (kebetulan mereka datang visit my sis in law kat Sg.Buloh). Agak lama kami akan berjauhan macam ni. 3 months gitu (what?until end of January). What to say? Dah namapun arahan, kalau tak pergi kang takut kena black list susah lak kan.

will miss this guy very much...

Flight abang pukul 11.35am. Abang sampai Bintulu lebih kurang jam 1.40pm. Dah ada staff yg tunggu abang di sana. Then mereka bawak abang and membernya tour explore kat Bintulu. Mungkin abang shopping2 sikit since kat Bakun tu tak ada kedai katanya. 3 jam lebih trip from Bintulu ke Bakun, penat dalam kereta kata abang. Jalan pun tak berapa elok. Bila sampai kat Bakun, bilik yg disediakan kata abang macam bilik hotel. Okla kan :) Tv besar, ada ASTRO (perlu ke?) hehe... dan ada fridge. But talian internet tak ada. But if bawak broadband boleh aje nak access cause kat Bakun tu ade 3G signal. Mantappp! So buat masa ni tak dapatla nak chatting2 with him thru tenet. Tak pe, handphone ada... call or sms aje :)

About Husna... hope sangat dia tak terlalu merindukan abahnya tu. FYI, Husna tersangat rapat dgn abang. Husna pandai sebut abah rather than called ummi (aeiou... a dulu kan). Sepanjang petang tadi tak ada pulak dia meragam. Tp aku noticed, dia tak nak jauh2 dari aku. Mesti sedih bunyi nangisnya. May be dia perasan abah dia tiada. Mudah2 an bila abang balik sekali sekala nanti dia tak pulak buat muka pelik or tak cam siapakah itu?

Untuk abang, Huda doakan abang diberi keselamatan dan kesihatan yg baik sepanjang berada di Bakun dan moga selamat pulang ke pangkuan kami sekeluarga later2 on. Take care of urself! Selalu2 la give me a call or sms or missed call :) Will miss u a lot! Muaahhhh!!!








KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

Mask-roll said...

lamenye abah husna pg..xpela... keje..nk wat camne...tuk husna n umi gak..

ape2 pon nnt suh abah balik 2 kali sebulan ker...k??

Huda said...

hope sgt dia dpt blk 2kali sebulan..tp x sure la bout tu coz diorg keje skali ngan mamat omputih..

Anonymous said...

betul ke kt bakun dpt pkai broadband..??sbb sy akn ke sana tuk kerja..jd klau dpt access kt sna nk sy beli broadband..klau xdpt rugi plak beli awal2..nie email sy grehartm@yahoo.com



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi