Tuesday, November 24, 2009

Husna dah naik walker

Lama tak cerita pasal Husna kan. Erm, anakku itu sekarang sudah semakin banyak perubahannya. Husna agak lasak dan aktif. Even tengah tidur pun boleh pusing2 satu katil :) (lasak tak ingat)

Ok, Husna kan dah lama pandai berdiri since dia 6 month ++. So, sekarang ni aktiviti berdirinya semakin ligat dan sudah semakin kuat. Semalam, my abah and ibu aka atuk and nenek Husna menghadiahkan Husna sebuah walker. Thanks a lot! Memang itu pun hajat my abah :) Saja nak hiburkan hati cucunya. Walker ni pada mulanya memang aku tak nak belikan sebab baca banyak pros and cons about walker.


Husna tengah test drive walker ni...

Tp selepas beberapa ketika dan difikirkan sebaik2nya serta mengkaji, aku setuju nak dudukkan Husna dalam walker. So far, dia tak gayat. Husna pun dah pandai duduk dan juga sudah boleh berdiri dengan bantuan memegang sisi sofa or apa2 untuk dia berdiri. Dudukkan dia dalam walker pun just time kami tengah busy mengemas and makan2 time. Waktu2 lain aku biarkan Husna explore sendiri dengan caranya sendiri such as merangkak, berdiri or memanjat2 badan. Cerita bab memanjat2 badan ni, habis dipanjat semua tak kirala badan aku ke, badan atok dia ke, nenek dia ke or pakcik2 dia asalkan dapat memanjat :)


Adalah benda dia tengah duk pikir tu...

Apa yg pasti, bila Husna dalam walker ni kena take care lebihla kan risau dia terjatuh ke or duk mencapai apa2 yg di atas meja. Huhu. Rajin mencapai si kecik ni sekarang. Pantang nampak apa2 yg dia suka atas meja memang laju aje dia nak pergi ambil :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

ApasH said...

Husna nmpk lagi tembam dr Qaseh ni..geram2..tang pipi tu..

7bulan ade timbang eh.. Qaseh tunggu 8 bulan br timbang..x tau le berat bape tu..sbb dh makin lasak..asyik berpeluh je keje nye..

Naz-Segalanya disini said...

aunty naz ucapkan selamat melawat satu rumah dgn walker baru..memang banyak keburukan tentang walker ni yg diperkatakan org huda..tp kak naz dah naikkan rikazz walker since dia 3bulan lg tau..so far dia xprnh jatuh atau tersungkur pon dgn walker dia..so kene tgok gak tapak walker tu..mcm rikazz nye walker tapak dia lebar so dpt imbang lah n walker tu agak berat..apa apa pun kita kene pantau lah..bak kata huda..suka mencapai bila dah dok dlm walker ni..

Huda said...

kak apash - hehe,tang pipi tu mmg susah nk explain..smua org pun geram :) huda timbang husna kat umah je :)

kak naz - thanks bg advice kak, mmg kene pantau slalu :)

yatie chomeyl said...

husna si pipi labuh bam bam yg chomeyl...geramnyer tgk pipi dia.

nampak husna hepi duk dlm walker..

Huda said...

kak yatie - pipi baby SN pun bam bam gak :)

husna mmg excited dpt walker sbb dia leh capai barang2 yg tinggi :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi