Thursday, December 17, 2009

Hidung Husna berdarah

Malam tadi Husna mengejutkan semua orang yg ada di rumah ini. Tiba2 aje darah mengalir banyak dari hidungnya. Ya Allah! Masa tu, my abah tengah mendukung Husna sebab try untuk dodoikan dia. Tah macam mana, tiba2 abah kata..."La ila ha illa Allah..." sambil tuju ke dapur (aku, encik abang and ibu ada kat dapur time tu) Aku nampak darah banyak from hidung Husna.

Apa dah jadi ni? Husna dah nangis2. Kalut sekejap semua orang. Aku kata, dari dalam ni. Encik abang kata, bukan... luar tu, luka kat hidung dia. Actually, hidung Husna mmg ada luka sikit kat luar tu sebab dicekau sendiri olehnya 2-3 hari lepas. Dah kering pun luka tu. Tp semalam agaknya dia pi rajin sangat duk gosok2 hidung... terus berdarah tempat luka tu. Aiseh! My baby! Sungguh merisaukan ummi.

So, aku and encik abang bawak Husna ke ruang tamu sambil memujuknya. Encik abang siap ambil first aid. Nak tampal cotton dgn plaster (ape ke peliknya?) Sekejap aje tampalnya, lepas tu Husna mengamuk tak nak ditampal. Then, tak berapa lama tu tempat berdarah tu dah kering. Baju tidurnya kutukar sebab penuh darah. Tisu2 berdarah semua kubuang. Tak jadi nak pi klinik sebab nampak dah ok. Conclusion dari semua ini, abah dan ummi decided untuk pakaikan Husna glovenya semula :) Macam zama2 dia dalam hari hingga 3 bulan :) Kelakar sangat tengok dia pakai glove sebab tak leh nak mencapai apa2 sangat dan bila merangkak nampak macam licin :) Pity my baby. Tak pe, untuk kebaikan dia gak...for a while je pun...



*cerita tanpa gambar sebab semalam semua orang panik dan tak sempat nak snap2 pic :)






KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

Mrs. Amie said...

ok, kalau luka kat luar takpe.. takutnya.... risau... good girl Husna.. jgn cakar2 diri sdiri ok..hihihi.. samalah mcm Qaira!

ApasH said...

kalo saya pon sure panic gak..huhuhuhu

Mask-roll said...

sian husna...gatal kot..jauh kan dia nr carpet la..better no carpet at all.. my nephew use to be like that b4..

ezan said...

terkejut baca tajuk td.. ingatkan nape la ngan husna comel ni.. alhamdulillah xde apa2... pasni jgn cakar lg tau..

Huda said...

kak amie- tu la pasalnye..riso beno kite dibuatnye..
kak apash- mmg panik..adeh
maskroll-dia sebenarnye xleh panas mesti gatal
ezan-alhamdulillah :)

yatie chomeyl said...

sian husna berdarah ye..nsb baik kat luar je, tp kena pantau gak tu huda...kot2 dia rasa tak selesa

Huda said...

kak yatie - aah, semalam huda dh bawak dia pi kinik..doc chek2 dlm idung dia n bg ubat..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi