Thursday, December 03, 2009

Husna turn 8 months

Today genap usia Husna 8 months! Happy birthday cayang ummi :)
Cepat masa berlalu kan. Pejam celik dah 8 bulan. What to say? As her ummi and abah, we always pray the best for her to become a solehah daughter.


err...Husna dah 8 months :)
  • Husna dah menapak sedikit demi sedikit when dia berdiri sambil memegang sofa, coffee table or katil (dependla on what dia pegang masa nak berdiri tu)
  • Mulutnya sangat ramah bercakap even kat shopping mall pun she can talk whatever she wants (ummi layankan aje), tp dgn orang yg dia tak kenal automatik mulutnya akan terkatup dan senyap.
  • Akan concentrate dekat bacaan surah or zikr or azan kat televisyen, even atuk or abah dia tengah ngaji pun dia akan stop kerja dia dan duduk dekat untuk mendengar sama (may be dia dah terbiasa dengar since dalam perut kan :))
  • Pemalu dengan orang2 yg dia tak biasa even dgn pak cik2 nya pun
  • Semakin berselera makan sekarang ni seiring dengan usianya kan :)
  • Sangat penyibuk if ummi and nenek kat dapur memasak, dia pun nak join sampai sanggup merangkak pergi ke dapur.
  • Dah pandai clap her hands by herself.
  • Mengekek ketawa bila orang nyanyikan dia lagu "bila rasa gembira tepuk tangan..."
Erm, so far itu yg ummi nampak and perasan :) Hehe. Ummi selalu terlepas pandang something yg baru from Husna. Dah 2-3 dia buat baru perasan. Sori sayang... ummi tak sengaja. But, from what yg ummi faham... Husna ada macam2 perkara baru yg berlaku terhadapnya everyday. Macam2 benda dia pelajari dan observe everyday. Samalah juga dgn baby2 lain yg seusianya kan :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

ezan said...

happy 8 months birthday husna...

semakin tembam & cute.. geram!

suka sgt part husna suka dgr azan & ayat Al-quran tu.. untung huda.. :)

yatie chomeyl said...

husna bam bam pipi labuh...dh pandai tepuk tgn ye? nti dh pandai joget2 mesti lg comey

ApasH said...

Happy 8 months birthday husna..(dh wish kt FB sini pon wish lg.huhuhu)

Husna byk peel yg sama dgn Qaseh..dh le bday sama kan.

Qaseh pon ske gile dengar azan..

Huda said...

thanks aunt2 smua :)

aahla kak apash..bzday same kan, maybe bnyk peel yg same :)

Naz-Segalanya disini said...

epi 8month besday husna..cepatnya masa berlalu kan..husna dah nak jalan ye..keep it up bebeh



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi