Tuesday, December 01, 2009

Online from Bakun, Sarawak

Im here right now at Bakun, Sarawak. With lil Husna since last Sunday. Ok gak this place. Not so bad. Nice environment, peaceful, dan hijauuuuu :) Husna pun since dalam flight otw to Bintulu dia tak meragam or anything. Im sure dia mesti rindukan her nenek and atok. Sampai Bintulu, 2 friends of encik abang sudah waiting for us. Then, kami pergi shopping kejap kat Bintulu (plan nak masak2 sendiri). Ada cafe kat resort ni, but quite expensive dia punya price. After that, have dinner somewhere kat Bintulu and then teruskan the journey to Bakun for about 3 hrs lagi. Let me tell u something. Along the way to Bakun, jalannya tidakla terlalu teruk. But, u can imagine, if nak tidur tu better watch ur head. Takut terhantuk2 kan :) Some part of the road tu biasa dilalui oleh trailer2, lori2 balak and cars also motorbikes. So that, permuksaan jalan tu not in good conditionla kan :) But ok la.


suasana dalam bilik...ok la kan :)


For the last 2 nights here, the life bolehla dikatakan quite ok. Malam kat sini awal kan, Maghrib start jam 6pm. Then, there's nothing u can do except lepak2 aje kat bilik while watching Astro or internet. Nak buat apa lagi? Bukannya ada kedai2 runcit (ada sebuah but quite expensive kut). So, just play around with Husna and have chit chat with encik abang (aku tengok muka abang, abang tengok muka aku) :)

peti ais and some stuff untuk memasak...


A lot of thanks to Alstorm because ye la, kami dapat tempat untuk tinggal yg bestla juga. Like abang said la, macam hotel. Actually this resort looks like rumah panjang yang diportion2 kan kepada banyak bilik. Providing us, large tv (penting tu), large refrigrator, internet connection (LAN) and also Astro. Ok la kan. That's why I wrote kat Facebook, macam pergi bercuti :). There's also bilik untuk membasuh baju and pengering. Alhamdulillah. One thing yg bagus kan, I can improve my English kat sini...mostly staff here are from France, India, Philipines and etc. So I need to use English to communicate with them.

Pray for me untuk bertahan for at least until end of January :)

psstt: me and encik abang ada plan nak jalan2 kat Sarawak ni nanti2, insyaAllah.






KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

1 comments:

yatie chomeyl said...

semoga dpt bertahan smp January ni :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi