Wednesday, December 23, 2009

Playground time!

1st time for Husna datang playground! Jauhnya playground tu di muara Kerteh saja, berhampiran tempat makan2 seafood kat Kerteh nun (kat kuarters ni ada playground tp belum pernah diexplore). Berbackgroundkan laut dan angin yg sempoi2 bahasa, petang itu memberi satu peluang kepada kami sekeluarga untuk berhenti berehat sambil bersantai. Melihatkan keindahan laut ciptaan yg Esa dan bot2 nelayan yg diparking di tepi kuala bisa menghiburkan hati sesiapa yg lara (ewah2 ayat tak tahan)

Seronoknya si kecik tu dapat 1st time main buaian. Tak mahu turun langsung. Suka kena swing. Swing2...swing2...abah Husna tukang layan tolak buai. Ummi sekadar jadi photographer tak bertauliah :) Atok dan nenek duduk dating kat bangku yg sedia ada. Wan jalan2 pusing playground while atok jalan2 pusing tepi laut. Mak Long and Pak Long pun join sama main buaian.




tolak abah..tolak...ayun Husna...

Dah berbuai2, ajak Husna horse riding pulak. Diam aje dia. Sambil senyum2 kat abah. Memerhati alam sekelilingnya. Lepas tu, ke papan gelongsor. Tp Husna tak main gelongsor. Just dudukkan dia kat top. Sambil dia merangkak dan panjat2 kat bahagian top gelongsor tu. Lama dia kat situ tak nak turun2. Kena pujuk2 ajak balik baru dia dah tak pandang dah gelongsor tu. Husna main playground together with kakak sepupunya, Syifa' yg berusia 1 year and 3 months. Cute aje mereka berdua tu bermain.


with kakak syifa'...


Bagus beri pendedahan kat our baby ni tentang persekitaran dan keliling mereka. Banyak benda boleh mereka observe dan explore sambil learn something new. Tp, make sure...parents mesti ada so that playground tak akan bahaya kepada mereka.

suka sangat this pic...



pssst: terlupa nak suruh Husna bergayut sbb dia tak berapa nak tinggi like her dad :)







KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

ApasH said...

Huda, playground tu kt mana eh?? kerteh area mana?

jo said...

aiseh patot la mcm aku kenal je playgroud tuh.. dh dkt kt umh kakak aku..huhu

yatie chomeyl said...

takpe lah husna x yah tinggi sgt pon takpe, sbb aunty dulu masa kecik2 dulu x brp tinggi gak..bila dh piyed, terus tinggi mencanak2 ehehe

Huda said...

kak apash - dekat dgn lkim kerteh, pernah pegi ek?

jo - ha..tau xpe..hehe..

kak yatie - hik3..klu gitu ummi dia xkan risau if dia x tggi skang ni :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi