Tuesday, December 08, 2009

Sedih kan...

Sedih kan bila orang kata kita macam menyusahkan... Mungkin orang tu tak sengaja. Tp dgn tak sengaja itu sebenarnya telah mengecilkan hati kita.

Mulut orang kan, memang susah kita nak handle. Terpulang masing2. Tp pada aku, for those yg dah terbiasa melazer orang tu patut insaf dari sekarang :) Tak baik tau buat orang kecil hati. Tak pasal2 dapat dosa kering pulak :)

Dahla, yg penting aku masih seperti dulu. Diam sahaja bila dikecilkan hati. Tak mahu panjangkan cerita :) Itu lebih baik kan dari kita bermusuh dan berdendam :)

Bak kata pepatah, "Kerana pulut santan binasa, kerana mulut habis badan binasa". Sila fikir2 kan :)


psstt: agaknya dah berapa ramai kawan2 ku dari zaman tadika dulu yg dgn tidak sengaja telah mengecilkan hatiku? :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

Naz-Segalanya disini said...

alah huda..sedih je dengar bunyinya..sabar ye huda..mungkin org tu tak sengaja..

Huda said...

kak naz - aah mungkin org tu x sengaja..tp semlm tu mmg sesi luahan perasaan :)

yatie chomeyl said...

akak pon mcm huda, jenis xreti menjawab bila di lazer oleh kwn2 atau org2 yg jenis x reti jg hati perasaan org. biasanya akak pendam sorang2,pastu nangis diam2..huhuuhuh...tragis btul

Faryza said...

ye..huda mmg tak menjawab..dia akan dia tak terkate..muka masam kerut..
tetapi kekadang bila mulut dia terbuka berbiasa ayat nye..berhati2..hehehehe..nak faham dh huda ni.
tp dia lebih byk diam ok.emo dlm hati. kan.kann klu salah bgtau.heheh

Huda said...

kak yatie- yes kite same :)huda pun suke nangis diam2, tmbh skang ni klu kene sound encik hubby nangis x de lagu :)

fariza- betul tu, ko mmg dah paham aku since zaman muda lg :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi