Friday, December 11, 2009

Tidak Setabah Wifey Orang Lain

Hehe. Apa kaitan aku dgn title di atas? Ok, actually this is all about staying here at Bakun. FYI, aku berjaya juga stay sini dah 2 wks dah pun :)

Jadual harian, pagi lepas Subuh lepak2 jap atas katil dan tertidur (buruk perangai) If Husna tak bangun lagi, aku sama2 la join dia may be til 9 am baru bangun (terlalu peaceful macam mana nak elak?) :) Sedar time abang nak pergi kerja, salam2 kiss2 and hantar abang kat muka pintu. Lepas tu baring semula with Husna. Pukul 9 bangun mandikan Husna. Bukak tv channel AFC ke apa, pastu online jap. Pukul 11 tu dah siap2 prepare utk masak2. Pukul 12 abang balik lunch. Then, 1.30pm abang masuk kerja balik until 5.30pm. But, usually abang sampai bilik dalam pukul 6pm. Kalutla abang solat Asar sebab jam 6.30pm biasa masuk Maghrib. Malam pulak after dinner, tengok tv jap dan tidur. Itu je rutin for everyday. Last wiken tak ada apa nak buat, just stayed at room. Basuh baju.

So, kemuncak kepada semua ini... insyaAllah this Sunday merupakan last day aku and Husna at Bakun. Abang pun may be kut. Balik ni actually abang yg dapat lesen utk balik bekerja kat Paka. Dengarnya, SJSI Paka amat memerlukan abang buat masa ini. Bestnye, dapat balik rumah sendiri. Rindu sama rumah. Homesweethome. Abang may be akan balik ke sini semula or not (dalam schedule until next Jan) So, conclusionnya kami akan angkut semua items yg sudah dibawa ke sini utk pulang ke peninsular of Malaysia. Seriusla cakap, aku memang tidak setabah wifey orang lain kat sini yg sanggup menempuh hutan belantara etc otw to here. (Bukan hutan sangat pun, just Bakun ni di hulu Sg.Rajang)

Staying here memang best for those yg sukakan kedamaian :) Tp tak adalah pantai, dulu ada waterfall but sudah bertukar menjadi empangan :) Will say good bye to Vindina (betul ke aku spell her name ni?) and her cute son, Christ. So far, she's a nice lady (muda lagi kut dalam usia akhir 20an). Very friendly. Tak boleh lupa episod nak bukak tin sardin :) I went to her to borrow if she has a can opener. But, dia tak ada can opener tu, so dia tolong juga aku dgn menggunakan screwdriver and hammer. TQVM!

For those yg akan ke sini (siapa2 aje), welcome to paradise!!! :)


pssstt: later nak post pics sepanjang stay kat sini, ade lah sikit. now tak boleh, cabel pulak rosak :(





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

ApasH said...

waahh..nk balik dah..kan berjaya jugak dok sana for 2 weeks..hehehe

Huda said...

kak apash- hehe, tu la pasal..berjaya gak akhirnya :)

yatie chomeyl said...

kejap je 2mggu kan..wpon rasa mcm lama ye duk kat dlm hutan belantara tu



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi