Thursday, January 21, 2010

Habit

Sudah menjadi habit bagi baby2 kan. Suka memasukkan barang ke dalam mulut mereka. Jumpa kertas, masuk mulut. Jumpa handphone masuk mulut. Jumpa semut..ops! itu bahaya. Kang terkejut pulak, mereka akan sebut nyum3 lepas makan semut tu. Aish...sungguh mengerikan. Jumpa syiling lagi bahaya, dikhuatiri tercekik. Itu sangat bahaya. Harus dijauhkan dari pandangannya.


buat muka sedih lepas kena tegur...

Husna bagaimana? Sama lah. Handphone, kertas, pen, even kaki dia pun dia suka masukkan dalam mulut. Adeh. Ummi dari jauh, jangannnn!!! :) Boleh time kita kata jangan tu, dia buat sengih nakal dan langsung masukkan juga that item ke dalam mulutnya. Isk3!

Paling tak tahan, dia ada satu lagi habit iaitu jilat. Apa yg dia jilat? Contoh time tengah2 merangkak tu, tiba2 dia stop kejap dan usha2 lantai. Then apa lagi, jilat. Aish...ummi paling pantang tu. Kadang2 jilat tangan ummi, abah, or atok nenek. Jilat kaki ummi pun kadang2 dia buat. Sesuka hati dia la kan. Lepas tu, dia gelak2 sebab tengok orang geli geleman :)

Menggigit tu lagi satu hal. Gigit b ummi (biasalah tu). Pernah malam tadi, dia duk gigit lutut ummi dia. Eh2...apsal si kecik ni? Bagi makan, sikit je dia jamah :) Lutut ummi yg dia nak makan. Sabar je la. Husna, esok dah besar and baca entry ummi ni mesti Husna tersipu2 malu sebab habit Husna yg macam2 ni. Tak pe, ummi and abah tak kisah :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

ApasH said...

tolong jilat tu..tolong sekali polish lantai ummi..kan husna kan..

ezan said...

hehehe... macam2 ragam la husna ni.. sama ngan sarah.. suka sgt kutip & makan... nasib baik xjilat je lagi.. hahahha..

Mama_Aqish said...

he...he...mereka punyer semangat ingin mencuba memnag terlalu tinggi...nak rasa sedap ke tak...hu..hu...tapi awas dgn menan yang tecik2 takut tercekik plak...kelako muka husna biler kena tegur...ciannyer...babab ummi tu k...

** Perfect Love ** said...

time camnila kena awasi betul2... ada yg tercekik benda2 bahaya ..

Mrs. Amie said...

hehe..sama jer sume baby.. they are so cuteee!

yatie chomeyl said...

ekkeke sama kan baby2 semua mcm tu. mlm td si baby SN makan tisu..hohoho..lekat kat langit2 dia, nsb baik x telan

Mask-roll said...

geget "b" tu perkara biase..kdg2 umor 3 4 bln dah geget..even dgn gusi kan…wakakak. Aku teringat la kakak2 aku yg tgh bf anak2 dia…pastu tibe2 ‘AARRGGGHHH!!!’ menjerit…sbb bby geget…wakakakaka. Kdg2 along aku smp tampar2 pp anak dia [tmpr2 manja la kan]…. Umi aku kata…dowang gatal gusi..nk tumbuh gg…n umi aku kata..kitowang dl sume mcm tu…hahah skrg anak masing2 balas balik..wakaka



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi