Sunday, January 03, 2010

Husna turn 9 months

Malam tadi Husna tunggu her abah balik. Dia dah tertidur pun jam 11.30pm tu, tp entah macam mana time abahnya balik dalam pukul 12 tu dia boleh terjaga. Agaknya terbau abahnya :) Hai anak abah!

scene di mana seorang abah memujuk anaknya...


Only at 12.40pm baru dia benar2 terlelap. Si kecik ini saja tunggu abahnya kut. 9 bulan dah usianya hari ini. Seronok tengok anak membesar depan mata. Melayan keletahnya, kerenahnya. Tp tak larat nak menjawab bila orang2 (adalah sesetengah orang yg suka bertanya), "dah pandai apa, Husna?" Jenuh nak menjawab. Kadang2 aku suka ignore kan je. Malas nak jawab. Tp encik abang pandai jawab, dia akan kata "...dah pandai eja nama sendiri" hehe... agak bagus jawapan suamiku itu. Jawapan yg kukira full stop. Enough :)


pipinya shembol sangat...jambulnya jambu sangat...hehe


Husna setakat ini boleh dikatakan sihat dan aktif. Mana tak aktifnya, panjat meja tu, panjat sofa ni, tp tak pandai turun. Hehe. Ada hati nak panjat tangga, tp 1 step saja...lepas tu macam takut2 :) Aku macam berangan kut Husna boleh berjalan semasa 8 bulan. Tp rupa2nya belum boleh lagi. Dia malas nak tatih. My mom kata, pagi2 kalau rajin bawak Husna jalan atas rumput. Tp, aku tak pernah lagi cuba. Pak Usu Husna aka my lil bro dulu boleh berjalan masa umurnya 9 bulan. Erm...dia only dalam my family yg boleh berjalan paling cepat. Tak kisahla, cepat or lambat kan Husna. Ummi tak paksa. Ummi galakkan apa2 yg baik untuk Husna :)

Gigi bawahnya yg sebatang itu sudah jelas kelihatan. Kadang2 kalau dengar Husna membebel macam dengar dia bercakap pun yer. Tp dalam bahasa dia sendirila. Kami yg dewasa tidak akan faham :)






KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

hadina said...

selamat ulangtahun ke 9bulan baby husna...semakin sihat dia...bila husna nk jumpe farhah ek...hehehehe...
nnt husna ajak umi dgn abah jumpe farhah yer... :)

Mask-roll said...

lawak giler muker husna dlm post nie... hehehhe. happy 9 months!b a good girl..

ezan said...

happy 9 month old husna.. geramnya tgk pipi husna... montel!

Huda said...

hadina - aah kan, bile kite nk jmpe..insyaAllah nnti :)

mas - mmg klaka kan :) pandai lak dia wat muka gitu..

ezan - thanks mommy ezan!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi