Monday, January 18, 2010

Teething gel untuk baby

Bila kita nak tumbuh gigi selalunya akan rasa sakit pada gusi kan. Begitu juga dialami oleh our baby. Tp mereka ni tak pandai cakap lagi bila rasa sakit dan ngilu tu. Yg mereka tahu just nangis dan mengamuk :)

Same goes to my lil Husna. Since umur dia 7 month tu dah obvious sangat dia dah ada gigi yg sedang cuba ingin menampakkan rupanya. Now, 9 month dah boleh nampak clearly 2 batang gigi bawahnya yg gigih nak keluar :)

rupa teething gel...


Bawak jumpa doc, then doc advise sapukan theeting gel kat gusi. 1st time mommy macam aku ni mmg tak tau apa, so tanya kat doc...ada jual ek doc? Doc jawab, ada...kat farmasi banyak. Ooo. Aku tanya, doc tak ada ke? Doc jawab, ada...ok saya bagi satu. Laa..kan senang gitu. Doc ni saja tak nak bagi...isk3...benda free la katakan :) (ops! company encik abang yg bayar) Bila sapukan, tak ada mengamuk sangat si kecik tu. Dia bebas bermain. Rasa macam kebas2 kat gusi dia.

Untuk menggalakkan lagi Husna serasi dgn gigi barunya, hehe... ummi saja belikan dia brush teeth stage 1 untuk baby umur 0-2. Cute sangat. Dah nampak kat farmasi, terus sambar :) Ok la tu, untuk permulaannya. Bagus gakla, dia pandai gayakan berus gigi tu. Terus masuk dalam mulut (ala mmg habit dia suka masuk barang dalam mulut :)) Good luck Husna!

berus gigi pertama Husna...






KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

** Perfect Love ** said...

waa husna dah ade berus gigi yek.
anak saya dulu tak sempet beli berus gg pun. sy gosok pakai kain.. hihih

ezan said...

bagusnya husna dah ada berus gigi... pasni rajin2 gosok gigi ye sayang.. sure gigi bertambah cantik... :)

Huda said...

perfect love - aah :)
ezan - hehe..gigi baru 2 batang nk tumbuh :)

yatie chomeyl said...

cute tooth brush husna...kecik je hehe

Huda said...

kak yatie - kecik je utk mulut husna :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi