Monday, February 08, 2010

Panggilan mesra untuk Husna

Lama tak berblogging...last week, busy amat ikut encik abang outstation dan agak malas nak bukak my lappy ni. Banyak alasan kan :)

So, today nak mulakan hari dengan senyuman. Ahakz! (LOL) Husna masih tiduran, pulas sana pulas sini. Lasak anak ummi tu. Ada pulak bunyi burung2 kat luar rumah. Err..pagi yg kukira agak ceria. Baru selesai menjamah fried rice yg kumasak sendiri bersama air teh. Nyum3 (ada yg terliur?)

Nak cerita tentang beberapa panggilan mesra Husna di kalangan my family. Ehem2...banyak sangat ke gelarannya? Boleh la kalau nak listkan tu :)

  • nenek - 'comel' (biasa my mom akan tanya comel nenek dah bangun?)
  • atuk - 'sayang atuk' (sayang atuk dah makan?)
  • atuk (my FIL) - 'uchna', 'uthena'
  • wan (my MIL) - 'cucu wan'
  • wan teh (my aunt) - 'ebot'
  • cik cik husna - 'budak kecik' oo budak kecik
  • abah husna - 'yayang'
  • ummi - no specific names, biasa panggil 'anak ummi'
Mesra sangat kan panggilan2 tu. Tak taula boleh lekat sampai Husna besar or not. Tp, biasanya akan lekatla kan :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

Mama_Aqish said...

wah macam2 nama ada...semua sedap2 ada kisah disebalik nama tu ker/??

Huda said...

mama aqish - hehe..xde kisah tp mmg dh sedap panggil gitu kut :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi