Wednesday, February 10, 2010

Teriakla weh!

Aih...apa kena dengan si kecik ni? Nak kata kena pukul, tipula kan. Muka cute2 macam tu tak sampai hati umminya nak pukul :) Geram sikit ada. Hehe.

Mana taknya...tengah nak masak, dia teriak. Nak jemur kain pun teriak. Nak pergi toilet (nature call) pun teriak jugak! Tensen ummi cam ni. Pantang ummi hilang dari pandangan, uhukz...dia pun merangkak dengan lajunya sambil teriak.

nampak gigi 2 batang :)

Time nak solat jangan cakapla kan, dia siap tunggu tepi kaki. Apa kes ni Husna sayang? Lately la, fi'il Husna jadi gini. Dulu2 tak teruk cam ni :) Agaknya dia dah biasa ramai2 dengan orang (kan atok nenek dia rajin mari Paka marin) dah tu bila tak ada orang ni, dia takut kut kena tinggal seorang diri. Nak masak tak boleh bawak dia masuk dapur, takut kena minyak panas ke. So, ummi biarkan saja dia di dalam playpen. Teriak sepuas hati! :)

alololo...air mata sebutir :)

Husna jangan nakal2 yer..ummi nak masak je, bukan nak pergi jalan2. Nanti ummi bagi upah susu :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

hadina said...

alahai nape ni husna cayang...cian kat ummi nak masak tu... :) husna takut ummi tinggal husna kot...
kalu cmni boleh geng ah dgn farhah...nak g mane2 pun dlm umah nak berkepit dgn mama dia...lain lah kalu papa ade,tu pun kdg2 wat hal gak..

Mrs. Amie said...

Huda, samalah mcm Qaira.. smpai I tak gi keja ok sbb dia tak nak dgn sesape even Abah dia.. pening la!

ApasH said...

sepesen ngn Qaseh..pantang org bagi belakang je dh teriak..dia nk kita ngadap dia je manjang..ape kerja x jalan kalo camtu. Kadang2 tu terpaksa wat pekak jer..tapi kesian le plak. Bila dh nangis2..kang mula le selsema..

mamanoa said...

hmm..samer la imran pun camni gak pe'el dia sejak 2menjak ni..nk berdukung jer..kengkadang smpi uma nk tggl tudung kitre ltak dia pun da menjerit mcm kna pukul siap melelh air-mata..
hmm..skang ni dia pndai main air mata dgn mama dia..
tggu la atok dgn grandma dia blk cuti ni..mmg xpndg nyer kiter lg da..

Fariz Finie Family™ said...

ilham pun mcm tu jugak masa umur dia dekat2 nak masuk 10 mnth hari tu..
dok teriak je..pantang kita hilang.
but lately ni dah kurang sikit.
maybe masa tu dia rasa insecure jap kot..
huhuhu



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi