Tuesday, March 23, 2010

Air! Air!

Tak sampai 2 wks lagi Husna will turn 1 yr old todd. Berdebar rasa hati melihat Husna akan membesar dan terus membesar. Bau baby nya masih ada :) bau syurga sesetengah orang kata...hehe...

di laman rumah kami nak petik bunga...

Banyak sungguh perbendaharaan kata Husna sekarang ni. Antaranya, boleh sebut 'nenek', 'air', 'abah', 'mama' aiseh...ummi la sayang :) Masih kempunan nak dengar dia sebut ummi. Sabarla untuk sedikit waktu lagi. Memang aku ajarkan dia dengan perkataan yg sebenar, supaya dia boleh mengikutnya slow2. Nak ajar dia pelat2 kang, dia ikut yg pelat pulak :) Tak gitu? Biar dia belajar dari awal menyebut perkataan yg betul maka dia tak akan confuse bila masuk tadika nanti. Misalnya, bila ajak makan, aku akan sebut jom makan. Dia faham. Pantang nampak orang tengah minum air, dia pun sebut 'air..air' tanda dia pun nak jugak :)

ummi..jom jalan ptg2 :)

Rasa macam tak buat birthday party Husna tu. Entahla...mungkin celebrate kami2 je sekeluarga. Tak bestnya! Tengokla nanti, lom sure yet.


pssstt: ada kat Johor la ni, mencari sesuatu...




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

CuppyCakeMommy said...

selalunya word ummi mmg lambat sket baby dapat sebut..hehe...bam bam sungguh sihusna ni tau..

Huda said...

cuppycakemommy - aah kan sbb klu ikut aeiou i tu jauh lg :)

atfina said...

tomei la ushna ni... geram tgk dier. Birthday buat keluarga sendiri2 apa salahnyer.. yg penting ushna heppi..

Huda said...

atfina - kan..buat same2 famili je la senang :)

yatie chomeyl said...

cari apa kat johor? eee bestnya husna dh nk msuk 1 year old ;)

ezan said...

wah dah byk vocab husna skrg ek... sarah gak yang still ckp jerman.. aduh!

Huda said...

kak yatie - huda tgh cari hadiah utk giveaway tu..

ezan - masih belajar :) jom sarah kite belajar same2 :)

Fariz Finie Family™ said...

comelnya berbaju hijau berkasut pun hijau..

Huda said...

finie - hehe..satu tema, dgn daun pokok :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi