Wednesday, March 31, 2010

Husna belum berjalan

Agak risau juga sebab ramai2 kawan2 yg sebaya Husna dah mula menapak dan ada juga sudah makin laju jalannya. But, Husna still macam tu. Aktif merangkak. Langsung tiada tanda2 untuk memulakan sebarang langkah.

Sesetengah orang mengkategorikan ini sebagai perkara normal. Takes times untuk baby belajar berjalan. Dont worry sangat. Secara amnya, ummi biarkan saja...lihat2 dari jauh. Bontotnya sudah diangkat tinggi, tp malas nak mula menapak :) Apa kes Husna? Hehe.

Biarkanla dia...tunggu dan lihat saja. Kaki dah memang kuat and teguh berdiri siap lepas2...just tak mahu menapak lagi. Sabar yer ummi and abah...nanti Husna buat surprise k! :P (ummi nak sedapkan hati je tu)

Counting the days...few more days Husna turn 1 year. Celebrate may be just 3 of us! :) Syok gak, ummi malas nak masak2 :P




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

mamanoa said...

don wory huda..imran pun after 1year baru bleh berjalan sepenuhnyer..bertateh da beria buln lepas..elok-elok masuk setahun 2minggu trus dia jalan sendiri xpaya bertateh..skang ni siap show-off dpan kitorg smbil menari-nari..xper..sabar jer.setiap budak xsama capabilities..janji anak sihat

nieda said...

x perlu risau asal sihat sejahtera...ramai juga nak2 13-14 bulan baru jln..esok2 tiba2 jer Husna jln, pasti umi dia terkejut..hehe

ApasH said...

betul kata mamanoa tu huda. bukan sume budak sama. Dulu saya pon jalan agak lambat..1thn 2 bulan..kang sehat aje..hehehe..selagi belum sampai 1thn 6bln xpe lagi rasanyer..

Tapi akak paham gak perasaan huda tu. Mcm Qaseh aritu..x sabar gile tgk dia jalan. Ingatkan dia menurun mama dia yg lmbat jalan..hehehe..Yg penting kita cherish the moment dia mula menapak..so sweet..

mamaAliff @ salmi said...

huda,
jgn bimbang k..aliff pn sama dlu..salmi pn worry jgk tgk dia da sthn masih blm bjln..just diri tegak je..nk lgkh setapak pn smpai gigil2 bdn org kata..dia stat jln ms sthn 2bln..ms tu da ligat trus..tp still kdg2 jatuh bgn la kn..now da sthn 3 bln da riuh bjln..bila kdg2 dia sj nk mrangkak dpn kita mcm lawak plak tgk gaya merangkaknye hihi..

so dear, dont worry ok..smpai masa tau la dia jln tu..hihi...

Huda said...

mamanoa - alhamdulillah lega mendengarnye..

nieda - huda akan tggu saat dia dh jalan esok :)

kak apash - tak sabar tggu ni..gigi tumbuh dlu kan..

salmi - thanks yer..dun wori sgt :)

A N A K - A N A K K U said...

hehehe jgn risau anak buah sy berjalan mase umur dia setahun 2 bulan....adatlah tue....x semua baby same



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi