Friday, April 09, 2010

Ada apa dengan umur?

Kenapa dengan umur? Actually, tak penting mana pun perihal umur ni :) Ok, sebenarnya...dulu la kan masa zaman2 studi kat U dulu, ada la terfikir dan berangan2 tentang umur ni.

Masa tu berangan nak kawin dalam umur awal 20 an (memang pun kan) Sebabnya, nanti boleh dapat anak pun awal :) Anak sulung la kan. Lepas tu, selepas 20 tahun usia perkahwinan, anak yg sulung itu berumur 20 tahun, si emak nya ni masih kelihatan muda belia dalam 40 an saja umurnya. Hehe. Sangat berangannnnnn! Bila si emak berjalan bersama2 anaknya yg sulung itu dan juga anak2 lain...seperti berjalan bersama adik2 :P or anak buah paling koman la :P 

Perasaaaaaan sungguh! Tu la, time belajar pergi berangan pasal nak kawin awal :) Tp bila2 pikir balik, tak pela...kawin umur 24 hari tu pun dah kira ok. Dapat Husna umur 25 :) Then, insyaAllah after 20 years later...ummi baru 45 :P ahakz...teruk betul pe'el ummi ko ni Husna, suka berangaaannnn! Abah Husna time tu berapa yer...oh, dalam 6 tahun lagi baru pencen kut. Kui2...apa2 la Pn.Huda ni kan, suka benar berangan yg bukan2...suka imagine yg bukan2...hehe...

Yg penting apa, kita mesti ceria2 selalu, tu petuala kan supaya nampak muda belia. Jangan herot2 kan muka tu dan senyum2 sokmo! Walaupun hati tengah gundah gelana, muka maintain happy, boleh ke? :) Hehe...dah la, malas nak berangannn!

after 20 years later..me nampak muda lg x?:P


psstt: Kawan2 jangan marah yer entry ini pasal umur, takut ada yg sensitif :) tidak ada kene mengena dgn sesiapa jua :)









KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

A N A K - A N A K K U said...

heheheeh....oklah tue, rasenyer semua mmg perangai same jer, nak brs muda belia bila jln ngan anak...hahahaha

Sherry said...

kawan I nak kahwin but want family members to introduce..a bit susah as she dont want look

yatie chomeyl said...

biar umur bertambah janji jiwa sentiasa muda ekkekeke

Huda said...

anak-anakku - kan..same je smua, suke berangan :)

sherry - ooo..mmg susah gitu, kene try cari sendiri dulu..x jmpe baru mintak tlg family :)

kak yatie - betul3 hehehe...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi