Tuesday, April 20, 2010

Char kuey tiaw sedap

image source here

Kat Penang ni dah few times datang but tak pernah lg dapat makan char kuy tiaw yg betul2 ummph and yummy. Kui3.

Serius tengah mecari yg betul2 sedap. Malam ni ingat nak pi area pulau dan usha2 kedai makan yg jual char kuey tiaw tu. Huhu. Jalan2 sekali ke rumah SIL kat Balik Pulau. Waa...sedapnya, terliur sangat dah ni. Husna pun 1st time datang Penang ni.

Kawan2 yg pernah datang Penang, tahu tak kat mana char kuey tiaw yg sedap2? If tahu, boleh share dgn me. Nyum3...jom jalan2 cari makan di Penang :)




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

my peberet gitu...terliur sudah..sape nak bertanggung jawab ni

yatie chomeyl said...

kat depan pejabat pos bukit mertajam, ada gak gerai kuey teow yg sedap giler.

takpon, kat gerai2 di padang kota pun lazat2.

huuhu..sedap nyerrr

ApasH said...

balik pulau??? wah rindunye kt balik pulau..especially my MRSM jln pondok upeh and pekan kongsi..hehehe..

Huda said...

anje - hehe..alamak! ajak papa aqish makan char kuey tiaw mlm ni :)

kak apash - err..adik ipar huda pun ex mrsm blk pulau gak..ni nak g umah kakak ipar kat sane ni..

kak yatie - okeh..kat bm ade yer..dekat sgt ni..leh try pegi ni..nyum3..tq kak

'NuReeN' said...

nureen org png..
nak tau tang mana yg sedap...
dkt tokong ular "sani chark.tiew" sedap.. Bukit mertajam dkt ngan SUMMIT pon sedap.. dkt permatang pauh pon sedap.. dkt h/way sg 2 seberang sedap c2 "chark.tiew telur ayam dibasuh"... wah.. teringat zaman dolu2 slalu p mkn.. la ni susah nk p mkn.. huhuuu...

Huda said...

nureen - waaa..ni siyes mmg org penang ni ye..thanks for the info..leh try smua ni klu smpt :)

chugie said...

alahai.. susah gak ye nk cr CKT kat penang yang sedap, sedangkan kat sane lah mulanye hehehe..

sory yang, sy x penah g penang.. so tarak experience ler..

Huda said...

chugie - tu la psal..nk ye sedap2 je kan..hehe..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi