Tuesday, April 06, 2010

Check up 1 year

Last night, both ummi and abah bawak Husna ke klinik untuk chek up setelah berbulan2 tidak kena cucuk :)


Abah turunkan ummi and Husna depan klinik and he went to Maybank sekejap settlekan cek. Register then dapat nombor giliran. Then, tiba turn kami masuk. Sembang2 sikit dengan Dr. Ros dan kemudian timbang Husna's weight. Only 8.2kg. Dr.Ros kata normal untuk baby setahun. Buat regular chek up, tengok itu ini. Then, discuss about her milestone semua. Dont worry pasal belum jalan itu :) And, finally time untuk kena cucuk. Ehem2...this time ummi yg berdebar2 ok. Pasal apa, sudah sekian lama juga Husna tak kena cucuk. One thing lagi, abah tak masuk sama...so mana tahu if Husna suddenly nangis, arggghhh...ummi tak tahan :( Sama2 nangis pulak kang. Husna pun dah besar kan, dia dah ada perasaan such as sakit, happy, sedih...semua dia dah pandai.


gambar sekadar hiasan...



Ok, back to the story...Dr. Ros asked me to peluk Husna. Langsung Dr. Ros cucuk kat punggung Husna. First masa jarum tu masuk, Husna maintain lagi but when doc cucuk ubat masuk, ha part tu la dia start melalak. Betul2 melalak ok! Dia punya suara dengar sampai kat luar bilik doc. I think, Husna terkejut sebab dia macam tak expect kena cucuk agaknya. Me try pujuk2 and peluk2 dia, and sambil tu my air mata pun dah bergenang :( Tak sukanya. Masa nak keluar bilik doc tu dia dah senyap. Hehe. Good girl. Sekejap aje melalaknya :)



Terus kat luar bilik doc, encik abang dah ada untuk dukung Husna. Agaknya dah terdengar her dauthter nangis kat dalam kut. Pujuk2 and urut2 belakang Husna. Memang! Husna actually terkejut saja dengan suntikan itu. That's why dia macam menjerit sambil air mata bergenang kat dalam tadi. So pity my baby! Tak pe, Husna kuat kan :) Then, ambil ubat demam and balik rumah. Pagi ni, Husna panas sikit tp tak teruk. Masih tidur lagi, mana taknya Subuh2 dah bangun...lepas mandikan dia tadi terus tidur semula :)










KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

10 comments:

ezan said...

husna dah besar.. mesti la kuat kan.. hhehee... comal la gambar husna tu.. geram!

Mask-roll said...

biaselah huda... setiap bdk x same progress dia.. ade my niece tu 9 bln dah jln...xpym pimpin2... adik dia..setahun 3 bln br jln.. padahal adik bradik kan... hehehe. ape2 pon yg penting husna sehat... happy belated b.day to husna... muuuuuaaah kat pp husna...

ApasH said...

Qaseh nk kena cucuk khamis ni..jgn le plak demam..ksng x pasal2 dgn mama dia sekali MC..hehehe..

Nway moga2 husna x demam lama ye..

Naz-Segalanya disini said...

husna dah setahun?sian dia..sakit ye..nak jadi anak dara kenelah lalui semua tu husna sayang

A N A K - A N A K K U said...

alaaaa ibunyer pun ikut nangis...nsb ayh dia x masuk same, kalau x kalut x tau nk pujuk mane satu...hehehe joke jer...erm cucuk setahun rase mmg sakit sgt, mase anak ptm tuepun mase cucuk utk sthn dia nangis....erm pasni tggu 15bulan lak...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

ala tomeinyer huda dengan aksi sempoi nyer....leh masuk contest ni

nieda said...

alahai takutnya nak bawa humaira p cucuk setahun nanti..kesian kan..x suka kalau anak demam, tapi apa boleh buat..Husna gud girl kan, nangis sikit jer..cayalah!!

atfina said...

comelnyer gambar sekadar hiasan tuh .. :)

Huda said...

ezan - husna kuat ye aunty ezan.. :)
mas - yup..progress budak smua lain2..x same :)
kak apash - mudah2 an qaseh ok je nnti..alhamdulillah demam dh ok..kejap je..
kak naz - aah aunty naz..husna dh sethn pun :)
anak-anakku - kan.. kesian kat diorg ni..dh la kecik2 lg :)
mama aqish - kui3..sempoi kan aunty..nnti husna masuk contest :)
nieda - mudah2 an humaira kuat nnti :)
atfina - hehe..macih aunty atfina :)

hadina said...

dah setahun umur husna yer..hepi belated birthday...hah!!!husna dpt present ape yer...
next week farhah lak nak gi cucuk...bimbang gak mama dia ni..moga2 farhah kuat semangat cm husna gak kan..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi