Wednesday, April 14, 2010

Kakiku refleks

2 hari sudah, aku berkesempatan untuk merasai diurut refleksologi kaki ni. Lama dah tak merasa nikmat kena urut, last time Husna lahir tu je la. Lenguh2 badan ni rasa.. tu yg join gak refleksologi ni.

Bertempat di tempat kerja encik abang bersempena Minggu Kesihatan dan Keselamatannya, aku pun pergila buat urutan refleksologi. Dilakukan oleh orang2 cacat penglihatan juga datangnya dari daerah2 di Terengganu ini.

kawasan2 yg diurut...
source here


Ok, tengok minah yg buat tu cool je kan, tp sekali kena penangannya...fuhhhhhhhh! Hanya Tuhan yg tahu. Sakit weh. Betul2 refleksologi. 1st time ni try. Banyak angin orang kata. Huhu. Sakitnya sampai muka berkerut2 dan tergeliat2 badan ni :) Wacha!!! Plus Husna pulak lepak atas perut aku :) Kui3...si kecik ni mana nak duduk2 dgn orang lain. Hehe. Banyak kali gak aku cam tarik tali dgn minah refleksologi ni. Dia tarik nak picit, aku tarik sebab sakit :) Hehe. Kelakar kan...Memang refleks la tiap kali dia urut. Wow! Dahsyat2. Ada dalam half and hour dia urut 2 kaki ni, tp paling sakit belah kiri.

More benefits pasal refleksologi ni boleh google sendiri or klik sini. Memang bagusla untuk mereka yg alami stress ke masalah kesihatan ke or whatever.

Balik rumah petang tu, aku dan encik abang sama2 lepak. Lepas Maghrib dah lentok2 sebab kesan dari refleksologi tu kut. Semalam lepak lagi sampai tak ada mood nak online. Hari ini Alhamdulillah dah lega sikit. Kesan dari urutan itu masih terasa kalau pijak2 atas karpet :) So, bg yg belum pernah why not u all pun try kan...buang angin dalam badan. Hehe.





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

ezan said...

wow.. bestnya dah try refleksologi ni.. ezan dari dulu lagi nk try.. asyik tertangguh2 je.. tah bila ada rezeki.. hehehe...

Huda said...

ezan - best2..if ade chance tryla ezan..mmg sakit but pas tu rasa selesa sgt :)

CuppyCakeMommy said...

i massage je i try..reflek ni cam tak pernah terfikir pun nak try..ni cam ada jarum2 cucuk2 tu kah

Huda said...

cuppycakemommy - xde jarum cucuk2..dia urutan tp massage kaki :) ade point2 yg dia reflek..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi