Thursday, April 15, 2010

Kejar Abah

If mommies semua noticed, tak tahula u all notices or not...but ni macam perkara biasala in my routine day by day. As I can see, Husna tu kan..when abahnya not around..let say, pergi kerja or bersukan or somewhere...tak ada kat rumah la kan, dia mesti terhegeh2 nak berkepit dengan aku. But, when his abah ada je di rumah...ok, aku as her ummi akan automatik dilupakan yer except for susu dia akan cari ummi balik. Huhu. Dengar je bunyi enjin kereta, dah mula gelabah and cepat2 merangkak ke pintu. Lepas tu dia buat muka manja bila nampak kelibat abahnya. Walla...

Erm, what do u all think? Same ke pe'el nya macam Husna ni? Rata2 memang itula yg berlaku sehari2 an. Since dia dah kenal kamila kan her parents. Nampak abah je, terus dapatkan abah walaupun time tu dia tengah hisap susu ni. Laju je perginya :) Dulu tu, aku jeles gak la kan...tp lama2 dah faham. May be, dia rindu kat abahnya macam bertahun2 tak jumpa :) Aku ni kan 24 jam depan mata dia. Huhu. Macam2 perangai pun ada. And then, if dgn abahnya ni mintakla macam2..ajak keluar jalan2 depan rumah, ajak main pun dia nak. Semua boleh la, no hal punya. If dgn umminya ni, taunya nak menjerit or menangis bila ke dapur kejap or somewhere dalam rumah ni. Geram pun ada ok. But, tak kisahla..dia memang macam itu :) Nama pun masih todd.

Aku malas nak amik hati, dgn anak pun nak jeles kan..apa la. Dia kecik lagi tak faham apa :) Sabar kan diri saje...hehe...




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

11 comments:

CuppyCakeMommy said...

husna manja dgn ayah eh..
Mia i rasa lebih dengan i lagi..daddy dia tak kisah sangat..hahaha

ApasH said...

sama je pe'el dorang ni. Kalo ngn kita mmg le ske wat perangai nyer.

chugie said...

heheh.. memang same je huda, anak sy pun mcm tu juga.. bila jumpa ayahnye, ummi di lupekan.. nak susu baru lah cari ummi die.. huhu sedih gak kadang tu..

Huda said...

cuppycakemommy - aah la tu..ngan ummi kureng manja :)

kak apash - kan..sabar je la..

Huda said...

chugie - same ek..isk3..agaknye mereka ni mmg gitu kan :)

✿ EyZa ✿ said...

anak abg eyza pon lebih kepada abahnyer.. Tido pon nak abahnyer yang dodoikan.. makan nak abah suapkan, nak abah dukung.. pendek kate semua abah laa..

nieda said...

sama peel mcm humaira, nieda selalu panggil dia daddys girl..mmg anak daddy betul

mrsdjones said...

hi huda,
Interested nak komen sbb my daughter is totally opposite. always wants to cling with me. maybe sbb i'm working kut ek. all day kat rumah babysitter sbb tu lain sikit :)

Huda said...

eyza - erm..tu la, rmi yg gitu kan..smua nak abah bile nmpk abah :)

nieda - hehe..daddy girl ek :)

mrsdjones - thanks for comment..mmg pun, ade yg same ade yg x same..those my frens kat atas tu pun keje, n prefer abah mereka bile nmpk abah :) masing2 x same kan..

yatie chomeyl said...

sama je kot dgn baby SN tu hehe

Huda said...

kak yatie - same ek..hihi..anak daddy gak baby SN ni rupenye :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi